Amazon marketing

E-commerce marketing in Duitsland begint voor veel ondernemers bij verkopen op Amazon. Niet zonder reden, want met een geschatte omzet van bijna 8 miljard euro is Amazon de grootste webwinkel van Duitsland. Een op de twee Duitsers gaat zelfs eerst naar Amazon wanneer ze op zoek zijn naar een product. Bij Amazon kun je, net als bij Bol, je eigen producten verkopen en gebruik maken van het enorme bereik en de bekendheid van deze one-stop-shop. Evoworks helpt je om ook via Amazon succesvol te zijn.

Wij helpen met het opzetten van jouw persoonlijke Amazon account. Fulfilment volledig uitbesteden of toch zelf versturen? Evoworks assisteert bij het maken van de beste keuzes voor je webshop.

Verkopen opAmazon

Door gebruik te maken van de bekendheid en het marktaandeel van Amazon kun je extra omzet genereren. Wanneer je dit gaat doen moet je echter wel rekening houden met een aantal factoren die van invloed zijn. Zo is Amazon vrij streng met het beleid voor verkopers en heeft het strikte guidelines die gevolgd dienen te worden, anders word je afgekeurd als verkoper voor Amazon. Daarbij betekent verkopen via Amazon ook het afstaan van een commissie van rond de 15% op de omzet, afhankelijk van de productcategorie waarin je actief bent.

Verkoop je via Amazon, dan worden je producten goed gevonden en uiteindelijk verkocht door het grote bereik op de Duitse markt. Ook kunnen klanten via deze manier gebruikmaken van het bekende ‘1-Click’ systeem wat de gebruikerservaring ten goede komt. Onze native Duitse e-commerce marketeers helpen je om dit op de juiste manier in te richten zodat je hier zelf bijna geen omkijken naar hebt.

Neem contact op

Versturen via Amazon

Via Amazon kun je ook het complete logistieke proces uitbesteden. Zo profiteer je van één van de meest ontwikkelde fulfilment netwerken van Europa. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de omvang van de producten en het aantal verkopen.

Met fulfilment by Amazon wordt de verzending, verpakking en opslag door Amazon uit handen genomen. Jouw onderneming hoeft alleen er voor te zorgen dat de inventaris bij Amazon terecht komt. Versturen via Amazon kan in verschillende programma’s.

Amazon Vendor Express

Met dit programma wordt Amazon full-time distributeur van jouw producten. Dit houdt in dat ze zelf jouw voorraad kopen, opslaan en alles regelen van versturen en prijsvoering tot en met klantenservice en retouren. Niet alle producten zijn hiervoor geschikt, dus bedenk van tevoren wat je wel en niet uit handen wilt geven.

Amazon Seller Central

Via het Amazon Seller Central programma houd je controle over de prijsvoering en klantenservice voor je producten en kun je miljoenen Amazon shoppers in aanraking laten komen met je producten.

Gesponsorde producten

Ook op Amazon heb je de mogelijkheid om producten aan te bieden via betaalde advertenties. Dit kun je vergelijken met Google AdWords. Wanneer je op Amazon naar een product zoekt, krijg je deze advertenties aan de rechterzijde te zien. Ook op de productpagina’s worden ze vertoond, maar dan onderaan. Gesponsorde producten kunnen een goede manier zijn om je zichtbaarheid en aanwezigheid op Amazon te vergroten.

Bij Amazon betaal je altijd voor ‘klikken’ en niet voor vertoningen. Hierdoor kun je nauwkeurig meten welke advertenties succesvol zijn en welke niet. Ook kun je onderscheid maken in geografische gebieden waar je juist wel, of juist niet wilt adverteren om er voor te zorgen dat de klikken die je krijgt relevanter zijn voor je onderneming.

Amazon uitbesteden?

Amazon payments

Amazon payments is het eigen ontwikkeld betaalsysteem van Amazon. Het is een uniek systeem doordat het ook kan worden toegepast op andere webwinkels. Men koopt dus een product in jouw shop, maar betaald via het eigen Amazon account. Voor de consument is het dus eenvoudiger en vertrouwelijk.

Doordat Amazon een eigen betaalprovider aanbiedt hoef je niet opzoek te gaan naar plaatselijke betaalsystemen en certificeringen. Een groot pluspunt van Amazon is dat ze de gegevens niet voor eigen gebruik houden en deze klantinformatie enkel bij jouw als verkoper terechtkomen. Er zijn ook veel verschillende plug-ins te installeren voor de diverse webwinkel software systemen zodat je het gemak van Amazon betalingen in je eigen shop kunt laten implementeren.

Van plan om te verkopen via Amazon? Neem dan vrijblijvend contact op en vertel ons je doelstellingen.

Beter rendement?

Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op Evoworks.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je in ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.