Amazon marketing

E-commerce marketing in Duitsland begint voor veel ondernemers bij verkopen op Amazon. Niet zonder reden, want met een geschatte omzet van bijna 8 miljard euro is Amazon de grootste webwinkel van Duitsland. Een op de twee Duitsers gaat zelfs eerst naar Amazon wanneer ze op zoek zijn naar een product. Bij Amazon kunt u, net als bij Bol, uw eigen producten verkopen en gebruik maken van het enorme bereik en de bekendheid van deze one-stop-shop. Evoworks helpt u om ook via Amazon succesvol te zijn.

Wij helpen met het opzetten van uw persoonlijke Amazon account. Fulfilment volledig uitbesteden of toch zelf versturen? Evoworks assisteert bij het maken van de beste keuzes voor uw webshop.

Verkopen op Amazon

Door gebruik te maken van de bekendheid en het marktaandeel van Amazon kunt u extra omzet genereren. Wanneer u dit gaat doen moet u echter wel rekening houden met een aantal factoren die van invloed zijn. Zo is Amazon vrij streng met het beleid voor verkopers en heeft het strikte guidelines die gevolgd dienen te worden, anders wordt u afgekeurd als verkoper voor Amazon. Daarbij betekend verkopen via Amazon ook het afstaan van een commissie van rond de 15% op de omzet, afhankelijk van de productcategorie waarin u actief bent.

Verkoopt u via Amazon, dan worden uw producten goed gevonden en uiteindelijk verkocht door het grote bereik op de Duitse markt. Ook kunnen klanten via deze manier gebruikmaken van het bekende ‘1-Click’ systeem wat de gebruikerservaring ten goede komt. Onze native Duitse e-commerce marketeers helpen u om dit op de juiste manier in te richten zodat u hier zelf bijna geen omkijken naar hebt.

Neem contact met ons op!

+31 (0)6 456 482 50

Ik vertel u graag meer over de mogelijkheden die we op deze pagina beschrijven. Wij beoordelen uw webshop en vervolgens bepalen wij welke vorm van advies bij uw webshop past. Neem eenvoudig contact met ons op.

Versturen via Amazon

Via Amazon kunt u ook het complete logistieke proces uitbesteden. Zo profiteert u van een van de meest ontwikkelde fulfilment netwerken van Europa. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de omvang van de producten en het aantal verkopen.

Met fulfilment by Amazon wordt de verzending, verpakking en opslag door Amazon uit handen genomen. Uw onderneming hoeft alleen er voor te zorgen dat de inventaris bij Amazon terecht komt. Versturen via Amazon kan in verschillende programma’s.

Amazon Vendor Express

Met dit programma wordt Amazon full-time distributeur van uw producten. Dit houdt in dat ze zelf uw voorraad kopen, opslaan en alles regelen van versturen en prijsvoering tot en met klantenservice en retouren. Niet alle producten zijn hiervoor geschikt, dus bedenk van tevoren wat u wel en niet uit handen wilt geven.

Amazon Seller Central

Via het Amazon Seller Central programma houdt u controle over de prijsvoering en klantenservice voor uw producten en kunt u miljoenen Amazon shoppers in aanraking laten komen met uw producten.

Gesponsorde producten

Ook op Amazon heeft u de mogelijkheid om producten aan te bieden via betaalde advertenties. Dit kunt u vergelijken met Google AdWords. Wanneer u op Amazon naar een product zoekt, krijg u deze advertenties aan de rechterzijde te zien. Ook op de productpagina’s worden ze vertoond, maar dan onderaan. Gesponsorde producten kunnen een goede manier zijn om uw zichtbaarheid en aanwezigheid op Amazon te vergroten.

Bij Amazon betaalt u altijd voor ‘klikken’ en niet voor vertoningen. Hierdoor kunt u nauwkeurig meten welke advertenties succesvol zijn en welke niet. Ook kunt u onderscheid maken in geografische gebieden waar u juist wel, of juist niet wilt adverteren om er voor te zorgen dat de klikken die u krijgt relevanter zijn voor uw onderneming.

Amazon payments

Amazon payments is het eigen ontwikkeld betaalsysteem van Amazon. Het is een uniek systeem doordat het ook kan worden toegepast op andere webwinkels. Men koopt dus een product in uw shop, maar betaald via het eigen Amazon account. Voor de consument is het dus eenvoudiger en vertrouwelijk.

Doordat Amazon een eigen betaalprovider aanbiedt hoeft u niet opzoek te gaan naar plaatselijke betaalsystemen en certificeringen. Een groot pluspunt van Amazon is dat ze de gegevens niet voor eigen gebruik houden en deze klantinformatie enkel bij u als verkoper terechtkomen. Er zijn ook veel verschillende plug-ins te installeren voor de diverse webwinkel softwaresystemen zodat u het gemak van Amazon betalingen in uw eigen shop kunt laten implementeren.

Van plan om te verkopen via Amazon? Neem dan vrijblijvend contact op en vertel ons uw doelstellingen.