10 tips om gratis meer Facebook likes te verkrijgen

Met wereldwijd meer dan 1,3 miljard gebruikers en in Nederland ruim 9 miljoen is Facebook het grootste social media platform. Voor veel bedrijven is ook Facebook een onmisbaar online marketing kanaal geworden, andere bedrijven zijn slechts actief om actief te zijn. In zijn algeheel is in ieder geval het aantal bedrijven op Facebook de afgelopen jaren sterk toegenomen. Allemaal willen ze hun doelgroep bereiken, en tegenwoordig moet je er vaak aardig wat dollars tegenaan gooien om gezien te worden tussen al die bedrijven. In dit blogartikel 10 tips om 'gratis' meer Facebook likes te verkrijgen voor je bedrijfspagina.

1. Nodig je e-mail abonnees uit om je pagina te liken. Zij hebben zich op deze manier al gebonden aan je bedrijf en zullen dan ook snel geneigd zijn je Facebook pagina te liken. Omdat ze al betrokken zijn kun je ze ook ideaal gebruiken voor een actie. Geef ze bijvoorbeeld een korting op een volgende aankoop wanneer ze 5 likes aandragen binnen hun familie of vriendenkring.

2. Deel je blogartikelen op Facebook. Educatieve of leuke content kun je perfect delen op Facebook. Ze geven bezoekers van je Facebook pagina een reden de content te lezen en je Facebook pagina te liken.

3. Deel meeslepende foto's. Dit type media wordt het meest gedeeld op Facebook en kan snel viral gaan. Denk aan een foto waar een baby of een kat in voorkomt.

4. Reageer op andere pagina's waar je doelgroep uithangt. Zo wordt je interessant bevonden door de juiste doelgroep.

5. Deel en tag je pagina vanaf je persoonlijke Facebook account. Je moet ergens beginnen wanneer je nog weinig likes hebt. Vanuit je eigen netwerk kun je waarschijnlijk al een aardig aantal likes creëren voor je Facebook bedrijfspagina.

6. Breng offline naar online. Als je offline actief bent, zorg dan dat ze ook online betrokken raken bij je bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld bezoekers van een evenement die je organiseert aanmoedigen zichzelf te taggen op Facebook in foto's die je gemaakt hebt tijdens het evenement.

7. Biedt Facebook fans kortingen of speciale aanbiedingen. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom mensen een pagina van een bedrijf liken. Bovendien kun je hiermee je omzet een boost geven.

8. Link je Facebook account aan je Twitter account. Om online beter zichtbaar te zijn kun je beide social media accounts aan elkaar koppelen.

9. Organiseer een wedstrijd op Facebook. Mensen vinden wedstrijden leuk. Er bestaan veel leuke apps die je hiermee kunnen helpen. Zorg er in ieder geval voor dat je als voorwaarde opneemt dat men je Facebook pagina moet liken.

10. Maak het gemakkelijk om je Facebook pagina te liken. Dit doe je onder andere door een Facebook plug-in op je website te plaatsen op een prominente plaats. Ook kun je in mailings en andere communicatie-uitingen naar je klanten een link naar je Facebook pagina opnemen. Meer doen met social media marketing? Neem dan contact met ons op!

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl