12 Google Zoektips om effectiever te zoeken

einstein zoektips om effectiever te googlenEvoworks is dag in, dag uit, bezig met het beter vindbaar maken van webshops. Hierbij passen wij ons aan het zoekgedrag van gebruikers aan, maar het is ook wel eens leuk om de zoeker wat tips te geven over hoe je juist zelf sneller het relevante zoekresultaat in Google vindt.

Google is een ontzettend krachtig apparaat en met miljarden zoekopdrachten per dag een zeer populaire tool. We gebruiken Google als we iets willen kopen, voor het werk of de studie, maar ook voor hele simpele dagelijkse vraagstukken zoals de weersverwachting. Omdat we er met z’n allen zoveel gebruik van maken geef ik hieronder 12 Google zoektips om jouw zoekopdrachten in Google effectiever te maken.

Zoektip 1: Website doorzoeken met 'site:'

Wil jij een website doorzoeken of denk jij dat een specifieke site de informatie heeft die jij zoekt? Dan kun je achter je zoekopdracht in Google deze website zetten, waardoor je alleen resultaten van die website krijgt.

Zoekopdracht in Google: site doorzoeken

Zoektip 2: Exact zoeken met aanhalingstekens

Deze functie gebruik ik ongetwijfeld het vaakst. Zet aanhalingstekens voor en achter je zoekopdracht om jouw zoekwoorden exact en in de juiste volgorde terug te laten komen in de resultaten.

Zoekopdracht in Google: exact zoeken

Zoektip 3: Woorden uitsluiten met het minteken

Door woorden uit te sluiten kun je verwachte irrelevante zoekresultaten van Google filteren. Wil je bijvoorbeeld een lasagne recept, maar moet je vanavond nog naar een feestje? Sluit dan de knoflook uit.

Zoekopdracht in Google: exact zoeken

Zoektip 4: Zoeken met afbeeldingen

Heb jij een afbeelding, maar kun je niet meer vinden waar deze vandaan komt? Sleep deze afbeelding dan in deze zoekbalk: https://images.google.com/.

Zoekopdracht in Google: zoeken met afbeeldingen

Zoektip 5: Betekenis zoeken met 'define:'

Dit is wellicht niet de meest gebruikte Google zoektip, maar toch erg handig. Wil je weten wat een woord betekend? Zet dan “define:” voor het woord.

Zoekopdracht in Google: betekenis zoeken

Zoektip 6: Alternatieve websites zoeken met 'related:'

Houdt jouw favoriete website ermee op? Of wil je wel eens een andere soortgelijke website bekijken? Dit doe je met “related:website”.

Zoekopdracht in Google met related:

Zoektip 7: Synoniemen stimuleren

Als je weet dat er relevante synoniemen zijn voor jouw zoekopdracht, dan kun je een ‘~’ voor dat woord zetten. Zoek jij bijvoorbeeld naar ~desert recept, dan vind je ook de resultaten voor nagerecht, toetje en desert. Handig!

Zoekopdracht in Google met ~

Zoektip 8: Een woord niet weten met het sterretje

Wil je zoeken met een zin, maar weet je één van de woorden niet meer? Gebruik dan een sterretje.

Zoekopdracht in Google met *

Zoektip 9: Rekenen

Hoofdrekenen is in deze moderne tijd niet meer onze sterkste kant. Gebruik Google als rekenmachine door een sommetje in te voeren en je ziet direct de uitkomst in de zoekresultaten.

Zoekopdracht in Google met een rekensom

Zoektip 10: Koersen bekijken

Ben jij een belegger? Zoek op het aandeel dat je hebt gekocht en je ziet gelijk de realtime koers.

Zoekopdracht in Google met koers

Zoektip 11: Weersverwachting met 'weer' + plaats

Ga je in het park liggen? Kijk even of het droog blijft.

Zoekopdracht in Google met weersverwachting

Zoektip 12: Atari Breakout spel

Tot slot niet echt een praktische tip tussen deze Google zoektips, maar wel een leuke! Voor de vrijdagmiddag bijvoorbeeld. Als je in Google Afbeeldingen zoekt op ‘Atari breakout’ verschijnt het nostalgische spelletje in je beeldscherm en kun je direct een spelletje spelen.

Zoekopdracht in Google met Atari Breakout als resultaat
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl