5 tips om meer omzet uit affiliate marketing te halen

Affiliate marketing is een interessant kanaal om meer bezoekers naar je webshop te trekken. Bovendien betaal je pas op het moment dat er daadwerkelijk een verkoop heeft plaatsgevonden. In dit blogartikel geven we tips om de inkomsten uit affiliate marketing te maximaliseren.

1. Keur niet alle affiliates af

Natuurlijk kan het voorkomen dat je het promotiemateriaal van je webshop op een bepaalde website niet wilt plaatsen (door bijvoorbeeld de kwaliteit of de inhoud). Echter is het belangrijk om niet de ene naar de andere website af te keuren omdat je verwacht dat er weinig uit gaat komen. Immers kunnen veel kleinere websites bij elkaar ook voor een interessante omzetstijging zorgen.

2. Benader interessante websites

Zoals hierboven vermeld zullen affiliates zich aanmelden voor je campagne. Echter is het aan te raden om ook zelf interessante affiliates te benaderen. Zoek naar websites die relevant zijn voor jouw webshop en benader ze. Ook als ze nog geen gebruikmaken van affiliate marketing kun je ze overtuigen van de voordelen die dit met zich meebrengt.

3. Promoot het affiliate programma op je webshop

Ook op je webshop zelf kunnen bezoekers komen die interesse hebben in affiliate marketing. Zo kunnen bezoekers die een bestelling plaatsen zelf een website over één van je productgroepen hebben of kan het voorkomen dat bezoekers op je webshop specifiek op zoek zijn naar affiliate marketing mogelijkheden. Maak dan ook een aantrekkelijke pagina op je webshop met uitleg over de mogelijkheden omtrent affiliate marketing.

4. Zorg voor een goede plaatsing

Op het moment dat websites zich voor je campagne hebben aangemeld betekent dit nog niet dat jouw promotiemateriaal daadwerkelijk een goede positie krijgt. Zorg dan ook voor interessante acties, een goede commissie en onderhoud contact met (in ieder geval de belangrijkste) websites. Op deze manier blijft je campagne onder de aandacht en vergroot je de kans op een goede positie op de website waardoor je bereik gemaximaliseerd wordt.

5. Zorg voor goed promotiemateriaal

Ook het promotiemateriaal dat je beschikbaar stelt is een belangrijke factor om succes te halen met affiliate marketing. Zorg dat alle promotiematerialen (of in ieder geval zoveel mogelijk) beschikbaar zijn. Test de advertenties en optimaliseer ze voor een optimaal resultaat. Ook kun je promotiemateriaal ontwikkelen met een specifiek thema. Zo kan een WK actie met specifiek promotiemateriaal voor een betere plaatsing en een hoger doorklikpercentage zorgen. Door middel van de bovenstaande tips zul je vaker op relevante websites vertoond worden en uiteindelijk de omzet uit affiliate marketing verhogen.
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl