AdWords call conversion Tracking

Als je als AdWords adverteerder wilt weten hoeveel van je inkomende telefoontjes afkomstig zijn van AdWords advertenties, is dit eenvoudig meetbaar te maken met behulp van AdWords call conversion tracking. Deze functie is al enige tijd beschikbaar in de AdWords interface en onlangs is het tracken van de telefoontjes vereenvoudigd. Voorheen moesten de telefoonnummers op de website worden gemarkeerd, sinds kort is dit niet meer nodig. Het plaatsen van een stukje conversie tracking code op de website is voldoende.

Waarom gebruik maken van Call conversion tracking?

Marketeers zijn altijd op zoek naar manieren om het effect van hun marketing campagnes meetbaar te maken. Als het resultaat van een marketingcampagne niet meetbaar is, kunnen campagnes niet worden bijgestuurd en is het resultaat niet zichtbaar. Om het effect van AdWords campagnes nog beter inzichtelijk te maken, kunnen marketeers gebruik maken van call conversion tracking in de AdWords interface. Hiermee kunnen telefoontjes worden getraceerd die afkomstig zijn van websitebezoekers die binnen zijn gekomen via een AdWords advertentie.

Inzetten van Call Conversion Tracking

  1. Ga in de AdWords interface naar Hulpprogramma’s --> Conversies --> Nieuwe conversie aanmaken. Kies vervolgens telefoongesprekken bijhouden om de telefoontjes als gewenste conversie bij te houden. Kies vervolgens oproepen naar een telefoonnummer op uw website.
Vul hier de gewenste instellingen in, wat voor jou als een echte conversie telt. Voor een goede meting is het aan te raden om de gemiddelde waarde van een lead voor jouw bedrijf te berekenen. Zo kan de conversietracking goed worden teruggerekend naar conversiewaarde.

Google doorschakelnummers

Voor het tracken van telefoontjes via Google AdWords zijn er Google doorschakelnummers vereist, dit is nog niet beschikbaar voor alle landen. In de tabel hieronder staan de landen weergegeven waar voor de extensie reeds beschikbaar is. Het is helaas op dit moment nog niet mogelijk om Google doorschakelnummers te gebruiken. In de meeste landen betreft het hier een gratis telefoonnummer, als dit niet het geval is, dan wordt het lokale tarief berekend. Het is nog niet bekend wanneer Google doorschakelnummers beschikbaar wordt in Nederland. Het is al wél mogelijk om de tracking in te zetten voor de andere landen in de tabel.
  1. Naast het inzetten van de doorschakelnummers, moet er een stuk tracking code worden geïnstalleerd op de pagina waar het telefoonnummer staat op de website. Kopieer de code uit de AdWords interface en plaats deze in de code van de desbetreffende pagina.
Let op: Voor het plaatsen van de code is enige html en Javascript kennis nodig. Het doel van de code is het vervangen van het telefoonnummer op de desbetreffende pagina. Doorloop voor het installeren van de juiste code de stappen die op de support pagina van Google worden aangegeven. Na het doorlopen van deze stappen is de conversietracking ingesteld. Als de Google doorschakelnummers voor Nederland beschikbaar komen, zal dit in dit blogbericht worden gecommuniceerd. Tot dan is het nog niet mogelijk om deze tracking via de AdWords interface voor Nederland in te zetten helaas. Heb je nog vragen over het toevoegen van AdWords call tracking? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je hier graag mee verder.
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl