Als kleine site de 'rankingstrijd' winnen van de grote spelers

Als kleine ondernemer, kan het soms lastig zijn om op te boksen tegen de grote spelers binnen je branche. Ook online valt dit niet altijd mee. Denk aan grote webshops zoals bol.com, zalando.nl of wehkamp.nl die het online landschap domineren. Deze sites hebben vaak een sterke autoriteit en ranken daardoor sneller hoog in de zoekresultaten. Als kleine site kan het erg frustrerend zijn dat deze sites beter scoren binnen de zoekmachines terwijl jij misschien betere content voor de bezoeker biedt. Wat kan je in deze situatie nu precies doen om toch goed te ranken? In een recente video (hieronder te vinden) van Matt Cutts werd een vergelijkbare vraag besproken.

Anticiperen op trends

Kleinere websites kunnen sneller anticiperen op trends in de markt dan grote sites. Als kleine site kun je bijvoorbeeld sneller updates doorvoeren. Volgens Matt Cutts, zie je vaker dat sites die dynamisch zijn, snel reageren op trends en nieuwe ideeën snel uitrollen hoger kunnen ranken dan de grote spelers met een goede autoriteit. Deze sites bieden vaak betere content en creëren waarde voor de bezoeker waardoor ze hoger kunnen ranken.

Concentreer je op een niche

Wanneer je website door slechts één of enkele mensen beheerd wordt, is het vanzelfsprekend dat de inrichting van je zoekmachine marketing langer duurt dan bij sites waar een groot team werkzaam is. Het is aan te raden om je dan in eerste instantie te focussen op één niche binnen je markt. Het is bijna niet haalbaar om direct voor al je producten hoog te scoren. Kies bijvoorbeeld één productcategorie waar je je op gaat focussen en ga deze volledig optimaliseren. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je als de expert binnen deze niche gezien gaat worden. Deze expertrol levert weer traffic en conversies op. Wanneer je een stabiele speler bent binnen je niche kan je een andere productcategorie oppakken. Zo is het mogelijk om betere te scoren dan de grotere sites op bepaalde onderdelen van je assortiment. Al met al is het van belang dat je content creëert die perfect aansluit bij de behoeftes van je doelgroep. Als kleine speler kan je dit binnen een niche snel bereiken, door bijvoorbeeld je teksten op je pagina's uit te breiden of aan te passen. Wanneer je alles zoekmachine technisch op orde hebt binnen je niche, zal je ook als kleine speler hoge rankings kunnen behalen.
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl