Volop kansen in de Belgische e-commerce markt

Het aantal webshops in België stijgt snel en volgens de tweede editie van de E-commerce Barometer doen de verschillende webshops in België het gezamenlijk heel succesvol. Met een omzetgroei van bijna 17% in 2017 ten opzichte van 2016 hebben de webwinkels gezamenlijk zo’n 5,8 miljard euro verdiend. Deze ontwikkeling biedt dan ook volop kansen! Ben jij met je webshop al actief in België?

Het Belgische online landschap

Eind 2017 kende België meer dan twintigduizend webshops. Slechts vier procent van deze webshops is verantwoordelijk voor 89% van de totale online omzet in België. Dit betekent dat meer dan 19.000 webwinkels zo’n 11% van 5,8 miljard euro moeten verdelen. Betreding van de Belgische e-commerce markt is dus niet zomaar een garantie voor succes en snel geld pakken. Een goed uitgedachte online strategie en een uitstekend onderscheidend vermogen zijn hierbij van groot belang. Een positief gegeven is dat volgens de E-commerce Barometer de totale omzet van webshops is gestegen met een gemiddelde van 15% voor het segment van grote webshops, 14% voor het middensegment tot 48% voor de kleine webshops. Dit vertelt ons dat de stijgende omzettrend branchebreed aanwezig is.

Succesvol zijn in de Belgische e-commerce markt

Kennis van de Belgische online markt mag niet ontbreken wanneer je deze markt succesvol wilt betreden. Een succesvol concept in Nederland betekent niet dat je hiermee ook slaagt in andere landen. Wetenschap van cultuurverschillen en andere wet- en regelgeving kunnen het verschil tussen slagen en niet slagen maken. Voor de Belgische e-commerce markt heb je dus een online strategie nodig die specifiek gericht is op de Belgische markt. Wanneer je graag met je webshop succesvol de Belgische markt wil betreden, maar de kennis van deze markt ontbreekt in je organisatie, neem dan vrijblijvend contact op met de e-commerce consultants van Evoworks om te kijken hoe wij je hierin kunnen ondersteunen. We vertellen je bij ons op kantoor graag meer hierover.

Bron: E-commerce Barometer | Safeshops.be

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl