Hoe Schema.org helpt conversie te verhogen

Schema.org is een manier om informatie op webpagina’s op te maken, die ervoor zorgt dat zoekmachines informatie op de pagina beter kunnen begrijpen. Schema.org is opgezet om schema’s voor gestructureerde data op het internet, webpagina’s, e-mailberichten en meer te maken, te onderhouden en te bevorderen. Gestructureerde data, ook wel rich snippets genoemd, zorgen ervoor dat zoekmachines informatie op een webpagina beter kunnen begrijpen. Dit doen ze door bepaalde informatie in specifieke schema’s te markeren. Een telefoonnummer, een prijs of een adres zijn zonder schema.org opmaak slechts woorden en getallen. Door ze te voorzien van gestructureerde data krijgt deze informatie een betekenis voor zoekmachines.

Waarom schema.org?

Hierboven werd al benoemd dat Schema.org ons voorziet van schema’s voor gestructureerde data. Deze schema’s zorgen ervoor dat zoekmachines deze pagina’s beter kunnen lezen en begrijpen. Doordat deze pagina’s door zoekmachines beter begrepen worden, kunnen zoekmachines deze pagina’s eerder matchen aan een relevante zoekopdracht dan een pagina die niet is opgemaakt in schema.org. Hierdoor zal een pagina opgemaakt met Schema.org beter vindbaar zijn in de zoekmachine. Daarnaast zullen zoekmachines de informatie van een pagina die is opgemaakt met Schema.org ook beter weergeven in de zoekresultaten. Dit komt omdat de informatie beter begrepen wordt en de zoekmachines ze beter kunnen plaatsen. Schema.org draagt daarom dus bij aan een betere vindbaarheid én weergave in de zoekresultaten.

Voor wie?

Voor iedere webpagina is Schema.org aan te bevelen. Je kunt Schema.org namelijk gebruiken voor het markeren van alleen al je website URL. Maar er is meer! Schema.org kan namelijk gebruikt worden om onderstaande informatie van je webpagina’s te markeren:
  • Een website
  • Een lokaal bedrijf
  • Een organisatie
  • Een persoon
  • Een product
  • Een evenement
Wanneer je bijvoorbeeld een lokaal bedrijf hebt, kun je met Schema.org ervoor zorgen dat onder andere je bedrijfsnaam, adresgegevens, telefoonnummer en openingstijden in schema’s worden opgemaakt. Dit kan bijdragen aan de lokale vindbaarheid van je bedrijf en deze belangrijke informatie voor jouw bedrijf zal in de zoekresultaten eerder meegenomen worden. Wanneer je Schema.org voor een product gebruikt kun je onder andere de producttitel, het merk, de afbeelding, omschrijving, beoordeling en prijs markeren. Dit zorgt ervoor dat je product beter vindbaar wordt in de zoekmachines en in de zoekresultaten beter wordt weergegeven.

Schema.org tools

Er zijn allerlei websites die je inzicht geven in hoe je Schema.org voor je eigen webpagina’s kunt opmaken. Om het je wat makkelijker te maken vind je hieronder een aantal tools die je handige handvaten geven om zelf met Schema.org aan de slag te gaan: Schema.org Dit is de originele website van Schema.org. Hier vind je informatie over welke schema’s er allemaal zijn en waarvoor je ze kunt gebruiken. Ook vind je er enkele voorbeelden, maar deze zijn redelijk beknopt. Verder vind je op het blog de laatste nieuwtjes over Schema.org en kun je er verschillende artikelen lezen hoe je schema.org in kunt zetten. JSON-LD Schema Generator For SEO Dit is een tool waarmee je vrij eenvoudig je eigen Schema.org opmaak kunt creeren. Het enige wat je hoeft te doen is aangeven wat voor een opmaak je wilt maken (voor een product, organisatie, etc.) en vervolgens de bijbehorende gegevens zoals bijvoorbeeld naam, URL, telefoonnummer, etc. invullen. Vervolgens wordt in het rechtervenster de gestructureerde data voor je opgemaakt. Schema.org Tester Met behulp van deze tool kun je zien of de Schema.org opmaak van je webpagina juist is of nog fouten bevat. Ook geeft deze tool je inzicht in de gestructureerde data die andere wegpagina’s gebruiken. Je kunt er dus ook inspiratie mee opdoen, door de URL van een vergelijkende webpagina (concurrent) in te vullen en te kijken welke Schema.org opmaak zij gebruiken. Bedenk wel dat nog lang niet iedere wegpagina gebruik maakt van Schema.org. Extra reden dus om te zorgen dat jij het wel doet!

Implementeer Schema.org in je webshop

Het implementeren van Schema.org kun je het beste overlaten aan de technische partij van je webpagina. Mocht je geholpen willen worden met het implementeren van je Schema.org opmaak op je webpagina of andere SEO vraagstukken willen uitbesteden? Neem contact met ons op!
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl