Breadcrumbs binnenkort zichtbaar in AdWords advertenties?

Volgens Search Engine Land krijgt Google AdWords binnenkort een update waardoor breadcrumbs in advertenties zichtbaar worden. In dit blogitem bespreken we deze nieuwe manier van weergeven. Een breadcrumb, in het Nederlands ook wel Broodkruimelnavigatie genoemd, is een toevoeging aan de link waardoor een bezoeker kan zien op welke plek hij of zij zich op een website bevind. En, zoals in de alinea hierboven al vermeld, worden breadcrumbs volgens Search Engine Land in de toekomst ook in AdWords advertenties getoond. Google zelf heeft deze nieuwe weergave echter nog niet bevestigd. Wel waren er op google.co.uk al advertenties te zien waaraan breadcrumbs zijn toegevoegd. Het lijkt er dan ook op dat Google de nieuwe weergave al druk aan het testen is.

Wat is het verschil met de huidige weergave?

Momenteel bestaat er al een mogelijkheid waarmee je zelf de zichtbare url kan aanpassen. In dat geval kun je bijvoorbeeld iets als www.evoworks.nl/online-marketing-blog tonen in je advertentie. De breadcrumbs weergave kent echter geen mogelijkheid om zelf een aanpassing te doen en worden dus automatisch weergegeven. Bovendien ziet de weergave er anders uit. Een link kan er in de toekomst bijvoorbeeld zo uit komen te zien: www.evoworks.nl ? Blog ? Online Marketing Hierdoor kan iemand die op een advertentie klikt direct zien dat hij naar het blog gedeelte van de website gaat en een blog over online marketing voorgeschoteld krijgt.

Wanneer wordt de Breadcrumb weergegeven?

Breadcrumbs zijn dus niet aanpasbaar en worden automatisch weergegeven. Nu is het de vraag wanneer de breadcrumbs worden weergegeven. Volgens Search Engine Land moet een advertentie hiervoor aan twee voorwaarden voldoen. Ten eerste is de breadcrumb alleen zichtbaar bij advertenties die bovenaan staan (en dus niet in de rechterkolom). Ten tweede is de breadcrumb alleen zichtbaar bij advertenties waarbij de zichtbare link alleen uit de domeinnaam bestaat. Bij een zichtbare die eruit ziet als www.evoworks.nl zouden breadcrumbs dus wel worden getoond, maar bij een zichtbare link die eruit ziet als www.evoworks.nl/internetbureau worden de breadcrumbs dus niet weergegeven. Zoals al vermeld heeft Google de nieuwe weergave nog niet bevestigd. Op het moment dat dit wel gebeurd kun je dat natuurlijk lezen op onze blog.

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl