De meest populaire zoekopdrachten van 2018

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Maar voordat je weer wordt voorzien van alle nieuwe en handige SEO tips van 2019, wil ik eerst nog even met je terugblikken op vorig jaar. We googelen er met zijn allen jaarlijks heel wat af, maar dat is natuurlijk niks nieuws. Google is namelijk onze grootste vriend die antwoord geeft op al onze brandende vragen. Ieder jaar maakt Google bekend wat de meest trending zoekopdrachten van het afgelopen zijn geweest en dus wat de populairste onderwerpen van dat jaar waren.

Wat waren de meest gestelde vragen van afgelopen jaar vanuit ons koude kikkerland? En op welke termen hebben wij als Nederlanders het meest gezocht online? Ben jij ook benieuwd naar wat wereldwijd de meest trending zoekopdrachten van 2018 waren? Wij hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

googlezoekopdrachten

Meest populaire zoekopdrachten in Nederland

Waar er in 2017 nog het meest werd gezocht op ‘’Anne Faber’’, ‘’stemwijzer’’ en ‘’Patricia Paay’’, ziet de top 3 van dit jaar er heel anders uit.

1. Avicii

Op 20 april 2018 overleed DJ en Zweedse muziekproducent Tim Bergling, beter bekend als Avicii, op 28-jarige leeftijd. Volgens familie en vrienden was zijn drukke en stressvolle celebrity leven hem teveel geworden. ‘’Hij kon niet meer, hij wilde rust vinden’’ verklaarden zij. Hij scoorde hits als ‘’wake me up’’ en ‘’hey brother’’ en was wereldwijd razend populair. Het nieuws van zijn plotselinge overlijden sloeg bij velen dan ook in als een bom. Geen wonder dat iedereen massaal begon te Googelen naar de beroemde DJ.

2. Glennis Grace

2018 was ook het jaar dat Glennis Grace deelnam aan America’s got talent. Ze schopte het tot in de finale, maar helaas greep ze naast de winst. Haar missie was om in de harten van de Amerikanen te komen en ondanks dat ze niet heeft gewonnen, mogen we er denk ik met zijn allen vanuit gaan dat deze missie is geslaagd.

3. Barbie

Wie kent haar niet? En nee.. dan heb ik het niet over Barbie van Ken. Ik heb het natuurlijk over Samantha de Jong, de Haagse reality ster die bekend werd met het programma Oh Oh Cherso. Afgelopen jaar was een zwaar jaar voor Barbie. Nadat ze begin 2018 werd opgenomen in het ziekenhuis vanwege een overdosis aan drugs kwam daar in juli 2018 ook nog een overdracht aan het zorgkader bij nadat ze een zelfmoordpoging had ondernomen. Laten we hopen dat 2019 een beter jaar gaat worden voor Barbie.

Waar werd nog meer op gezocht…

4. Litebit

5. Jos B.

6. Meghan Markle

7. Maarten van der Weijden

8. Fortnite

9. Mac Miller

10. Boer zoekt Vrouw

Meest populaire zoekopdrachten wereldwijd

Hoewel in 2017 de hele wereld ondersteboven was van hurricane Irma en de lancering van de nieuwste iPhone ’s, werd er in 2019 massaal gegoogeld naar het WK in Rusland. Daarnaast laat het overzicht zien dat wij Nederlanders duidelijk niet de enige waren bij wie het overlijden van Avicii en Mac Miller niet in de koude kleren is gaan zitten. Ook de rest van de wereld heeft in 2018 massaal gegoogeld naar de twee popidolen. Verder konden wij Nederlanders samen met de rest van de wereld niet om deze gebeurtenis heen: het huwelijk van prins Harry en Megan Markle. Op 19 mei 2018 traden de twee tortelduifjes in het huwelijksbootje. En laten we eerlijk zijn.. Iedereen was wel benieuwd naar de kersverse echtgenote van prins Harry.

1. World Cup

2. Avicii

3. Mac Miller

4. Stan Lee

5. Black Panther

6. Meghan Markle

7. Anthony Bourdain

8. XXXTentacion

9. Stephen Hawking

10. Kate Spade

Meest brandende vragen in Nederland

Met stipt op nummer 1 staat de volgende vraag: ‘’Wat is de dividendbelasting?’’. Dat de politieke discussie over de afschaffing van de dividendbelasting veel los heeft gemaakt in ons land blijkt wel uit het overzicht van de trending vragen van afgelopen jaar. Wij Nederlanders wilde vorig jaar maar al te graag weten wat die dividendbelasting precies inhield. Maar naast de dividendbelasting had Nederland ook vragen over de sleepwet en de bitcoin. En was jij ook benieuwd naar het fenomeen ‘’No Nut November’’? Dan ben je volgens Google niet de enige geweest.

Welke vragen werden er nog meer gesteld…

2. Wat is de sleepwet?

3. Wat is hermafrodiet?

4. Wat is No Nut November?

5. Wat is seropositief?

6. Wat is bitcoin?

7. Wat is een massastart?

8. Wat is de Nations League?

9. Wat is BPM?

10. Wat is Utopia?

Voorspelling voor 2019

Wat zullen de meest trending zoekopdrachten van 2019 worden? Dat is een goede vraag.. Als je het mij vraagt gaan we met zijn allen weer massaal Googelen naar de nieuwste Iphone die in 2019 uit zal komen. Aangezien het Formule 1 seizoen er langzaamaan weer aan begint te komen is het niet te missen dat in Nederland Max Verstappen weer een hit zal worden in de online wereld. Kijkende naar online marketing zie je dat voice search een trend is die steeds groter gaat worden. Gaat er dit jaar een grote doorbraak komen? Wellicht dat deze zoekopdracht in 2019 ook de top 10 gaat halen.

Door

Carmel Straatman
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl