Google limiteert rotatie functie in AdWords tot 30 dagen

Google heeft bekendgemaakt dat de rotatie functie in AdWords volgende week aangepast wordt. Op dat moment wordt het roteren van advertenties beperkt tot 30 dagen. In dit blogitem bespreken we deze aanpassing. Momenteel zijn er drie rotatieopties binnen Google AdWords: optimalisatie voor klikken, optimalisatie voor conversies en een gelijkwaardige rotatie. In het geval van deze laatste worden advertenties meer geroteerd dan bij de eerste twee. In dit geval kunnen verschillende advertenties binnen een advertentiegroep beter worden getest.

Limiet van 30 dagen

De gelijkwaardige rotatieoptie zal vanaf volgende week tot 30 dagen worden beperkt. Na deze periode wordt er bepaald welke advertenties het best werken en zullen deze worden getoond. Op het moment dat er een nieuwe advertentie wordt aangemaakt, of een bestaande advertentie wordt bewerkt, gaan er opnieuw 30 dagen in. In deze periode wordt dan beoordeeld of deze nieuwe advertenties beter werken dan de bestaande. Op het moment dat de vernieuwing wordt doorgevoerd, worden alle advertentiegroepen met advertenties ouder dan 30 automatisch geoptimaliseerd. Bij advertentiegroepen waar de advertenties in de afgelopen 30 dagen wel een verandering hebben gehad, wordt er gekeken wanneer de verandering heeft plaatsgevonden en gaat de periode vanaf die datum in.

Waarom komt Google met deze verandering?

Google voert deze verandering door omdat er op deze manier meer relevante advertenties aan gebruikers van Google getoond worden. Bovendien helpt dit adverteerders bij het optimaliseren van hun AdWords campagnes. Om advertenties te optimaliseren heeft Google ook een aantal tips opgesteld. Hierbij wordt er bijvoorbeeld aangeraden om met verschillende advertenties te experimenteren om het beste resultaat te behalen. De tips voor advertenties in AdWords bespraken we in een eerder blogitem.

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl