Google Trusted Stores in Nederland: All you need to know

In oktober 2011 kondigde Google aan te gaan testen met het zogenaamde Google Trusted Stores programma. Ruim 2 jaar later, na een succesvolle release in Amerika, draait er momenteel een pilot voor Google Trusted Stores in Australië, Japan, Duitsland, Frankrijk en de UK. Mocht dit een succes zijn dan zal het niet al te lang duren voordat ook Google Trusted Stores naar Nederland komt. Omdat Google strenge voorwaarden stelt aan het uitreiken van de Google Trusted Stores badge kun je maar beter alvast voorbereid zijn. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over het Google keurmerk. Google Trusted Stores: wat houdt het in? Google Trusted Stores is volgens Google in het leven geroepen om consumenten te helpen met vertrouwen online te shoppen bij webshops. Het is een soort keurmerk waarmee Google de consument vertelt dat men op een webshop is belandt die te vertrouwen is en uitblinkt in klantervaring. De webshop moet dus onder andere bewezen hebben op tijd te leveren en een excellente klantenservice te bieden. Webshops die zich kwalificeren voor het Google Trusted Stores programma zullen een Google Trusted Store badge tonen op haar website, maar ook wordt het keurmerk geïntegreerd in Google AdWords. De badge toont een overzicht van de prestaties van de webshop. Bij Wayfair, een Amerikaanse webshop voor meubels, ziet dat er als volgt uit:

Google Trusted Stores Google Trusted stores

De badge toont aan hoe de webshop presteert op een aantal belangrijke punten voor de consument. In de onderste afbeelding is te zien dat men ook in AdWords advertenties het keurmerk terug kan laten komen. Dit kan enorm helpen de CTR van de advertenties te verhogen. Mocht de webshop niet voldoen dan zal Google een klant tot $ 1000 vergoeden. Dit maakt meteen ook duidelijk dat Google streng zal zijn in de eisen die het stelt aan de webshop. De harde eisen van Google Trusted Stores Om überhaupt in aanmerking te komen voor het Google Trusted Stores programma moeten er voldaan worden aan vele voorwaarden. Enkele voorbeelden op technisch gebied zijn het dagelijks creëren en indienen van feeds over leverdetails en annuleringen en het indienen van ordergegevens via JavaScript. Daarvoor dient de Google Trusted Stores code geïmplementeerd te worden op alle pagina's van de webshop. Er is dus de nodige technische kennis nodig om te kunnen starten met het Google Trusted Stores programma. Daarnaast moet je webshop voldoen aan de volgende prestatie-eisen:

  • 90% van de verzendingen moeten binnen de afgesproken tijd verzonden worden conform de gecommuniceerde verzendtijd;
  • Orders moeten gemiddeld binnen 10 dagen geleverd worden;
  • Minimaal 500 bestellingen binnen 28 dagen;
  • 50% van de verzendingen moeten voorzien zijn van een tracking nummer;
  • Binnen één werkdag moet gereageerd worden op vragen van klanten;
  • Maximaal 6% van alle bestellingen mag worden geannuleerd;
  • Niet meer dan 1 op de 15.000 beschermde orders mag resulteren in een gedwongen terugbetaling door Google.

Erg interessant voor webshops Hoewel het niet gemakkelijk is te voldoen aan de eisen van het keurmerk is Google Trusted Stores erg interessant voor webshops die wel aan de eisen kunnen voldoen. De testen in Amerika hebben aangetoond dat de verkoop van Wayfair is gestegen met 2,3% en bij Beau-coup zelfs met 8,6%. Bovendien valt te verwachten dat Google de gegevens ook gebruikt voor de organische zoekresultaten. Immers is het doel van Google zo relevant en kwalitatief mogelijke sites hoog te vertonen in de resultaten. Google Trusted Stores kan dus een flinke boost aan je online marketing geven. Het is nog even de vraag of, en wanneer het Google Trusted Stores programma naar Nederland komt, maar tot die tijd kun je werken aan de eisen die Google stelt aan de Trusted Stores!

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl