Hoe krijg je de oude 'exacte' zoekvolumes in de Zoekwoordplanner terug?

De Google Zoekwoordplanner toont sinds augustus bij vergelijkbare zoekwoorden, zoals enkelvoud en meervoud, niet het zoekvolume van beide zoekwoorden maar slechts van één van de woorden. Het zoekvolume van het zoekwoord met het hoogste volume. Maar dit geldt ook bij sterk vergelijkbare zoekwoorden zoals 'verfkwasten'en 'verf kwasten'. Als je net als wij juist meer data wilt zien in plaats van minder, dan is deze update niet gewenst en is het voor SEO zelfs een serieus probleem. Natuurlijk hebben we ook gekeken of de zoekresultaten bij deze zoekwoorden dan ook hetzelfde zijn, dit is tot op heden niet het geval. Je wilt bij het kiezen van een zoekwoord voor een pagina natuurlijk wel exact weten welk zoekwoord en welke variant daarvan het meest interessant is en niet ongeveer. De verschillen tussen de volumes kunnen enorm zijn.

Hoe kun je de oude of exacte zoekvolumes tussen diverse zoekwoorden toch achterhalen?

Helaas kun je zoekvolumes niet meer exact achterhalen. Wel hebben we een manier gevonden om te zien welke variant van een zoekwoord in verhouding voor meer vertoningen zorgt. Heb je zoekvolumes voor een lijst met zoekwoorden opgezocht? Normaal zou je nu in een keer een hele lijst met zoekwoorden en bijbehorende zoekvolumes downloaden. Nu moet je helaas extra handelingen verrichten om meer inzicht te verkrijgen. 1. Voeg de zoekwoorden waarvan je meer wilt weten toe aan het plan door op de pijltjes te klikken onder Toevoegen aan plan. Klik vervolgens op Planning beoordelen. 2. Eenmaal op die pagina, dan zie je waarschijnlijk dat er nog geen gegevens bekend zijn. Dat klopt.
  • Vul een bod of een dagelijks budget in;
  • Kies je targeting;
  • Geef een periode aan;
  • Klik vervolgens op Gedetailleerde prognose ontvangen;
  • Open het tabblad
Zoekwoord om per zoekwoord de hoeveelheid impressies te bekijken.

Geen exacte zoekvolumes, wel vertoningen te vergelijken

Door het aantal vertoningen die je nu terugziet, weet je dat je bij bijvoorbeeld een optimalisatie van een categoriepagina met kwasten beter het zoekwoord kwasten kunt focussen en niet op het enkelvoud kwast.

What's next?

Inmiddels wordt een exacter zoekvolume alleen vrijgegeven aan partijen die een bepaald bedrag uitgeven aan Adwords budget. Kleinere ondernemingen met lage budgetten zien enkel een reikwijdte en daarbij is het aantal keren dat je data op mag vragen ook beperkt. Is een zoekvolume van een bepaald zoekwoord bijvoorbeeld '70'? Dan zien kleine adverteerders enkel '10-100' terug in de Keyword planner. Deze wijzigingen laten ons zien dat Google met de zoekwoordplanner niet wil helpen met zoekmachineoptimalisatie, maar puur gericht is op het makkelijker maken van advertising. Wat zal de volgende stap binnen de Google Zoekwoordplanner zijn?
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl