Impact organische resultaten op betaalde resultaten

Uit een onderzoek van Google blijkt dat organische zoekresultaten een positieve werking op betaalde zoekresultaten hebben. In dit blogitem bespreek ik deze positieve impact en het voordeel dat adverteerders hieruit kunnen halen. De conclusie die naar aanleiding van het onderzoek van Google kan worden getrokken is dat het CTR van betaalde zoekresultaten hoger is op het moment dat er geassocieerde organische zoekresultaten zijn. Simpel gezegd betekent dit dat er vaker op een advertentie wordt geklikt op het moment dat de link en/of de bedrijfsnaam zowel in de advertentie als in de zoekresultaten terugkomt.

Inzet van SEO en SEA

Er kan dan ook gezegd dat er een voordeel kan worden behaald op het moment dat er voor bepaalde zoektermen zowel met search engine optimization als met search engine advertising wordt gewerkt. Sterker nog, bedrijven die beide inzetten kunnen een voordeel halen op bedrijven die dit niet doen. Momenteel wordt zo'n 34% van de klikken gegenereerd door advertenties waarbij er sprake is van geassocieerde organische resultaten. Het onderzoek van Google bouwt voor op een onderzoek dat eerder werd uitgevoerd. Toen bleek namelijk dat betaalde advertenties vrijwel geen, of in ieder geval een kleine, invloed hebben op het aantal klikken van organische resultaten. Tijdens dit onderzoek werd namelijk geconstateerd dat 89% van het bezoek dat door advertenties werd gegenereerd niet werd vervangen door organische resultaten op het moment dat de advertenties uitgezet werden.

Kritische blik van adverteerders

Dit onderzoek werd uitgevoerd omdat Google een antwoord wou geven op de kritische blikken van adverteerders die beweerde dat betaalde advertenties te veel klikken in verhouding tot de organische resultaten zou wegnemen. Door het onderzoek heeft Google dus aangetoond dat organische resultaten en betaalde resultaten los van elkaar kunnen bestaan. Bovendien heeft het onlangs verschenen onderzoek laten zien dat er een positief verband is op het moment dat een advertentie wordt ondersteund met een organisch zoekresultaat.

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl