Mobielvriendelijk label 'voor mobiel' gelanceerd in Nederland

Vanaf gisterenavond heeft Google een label geïntroduceerd in Nederland waarmee de zoekmachine aangeeft of een website mobielvriendelijk is. Wanneer een website geschikt is voor mobiele apparaten zet Google 'voor mobiel' voor de meta description van de betreffende website in de mobiele zoekresultaten. Daarmee wordt het nog belangrijker om een goede mobiele versie van je website te hebben.

Mobielvriendelijk label

Waar Google maanden heeft getest met verschillende varianten van een mobielvriendelijk label is de keuze uiteindelijk gevallen op een tekstueel label. Eerder testte men bijvoorbeeld met een mobiel icoontje. Met het mobielvriendelijk label wordt voor de bezoeker in één oogopslag duidelijk of de URL optimaal is voor mobiel gebruik.

Tool om te testen

Om te testen of je website voldoet aan de eisen van gebruiksvriendelijkheid heeft Google een mobielvriendelijke test gelanceerd. Deze test analyseert de URL en geeft aan in hoeverre deze geschikt is. De volgende zaken zijn daarbij van belang:
  • Voorkom het gebruik van Flash of andere software die niet geschikt is voor mobiele gebruikers;
  • Gebruik leesbare tekst waarbij de gebruiker niet hoeft in te zoomen;
  • Zorg ervoor dat links ver genoeg uit elkaar staan;
  • Voorkom dat gebruikers horizontaal moeten scrollen door de inhoud van de pagina aan te laten passen aan de grootte van het scherm.

Mobiel als ranking signaal

Google heeft op haar blog bevestigd dat men bezig is met een test om websites met een goede mobiele gebruikerservaring een boost te geven in de rankings. Mocht je website nog niet mobielvriendelijk zijn in 2014, zorg er dan voor dat dit een hoge prioriteit krijgt in 2015. Met het mobielvriendelijk label 'voor mobiel' zal een mobiele gebruiker eerder geneigd zijn op deze URL te klikken. Je gaat dus ongetwijfeld bezoekers mislopen wanneer je website niet geschikt is voor mobiele apparaten.
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl