Mobile First: Google geeft uitleg

Mobile First: Google geeft uitlegBlijkbaar bestond nog best wat onduidelijkheid rondom de Mobile First index. Google reageerde met een reeks twitterberichten om de meest voorkomende misverstanden op te lossen.  Hieronder geven we je een samenvatting van alles wat Google onlangs heeft verduidelijkt.

Duidelijkheid rondom Mobile First vanuit Google

URL's in zoekopdracht: bij mobile first indexering volgt Google de URL van de mobielvriendelijke versie van een site. Wanneer afzonderlijke mobiele en desktop-URL's bestaan, toont Google de mobiele URL aan mobiele gebruikers en de desktop-URL aan desktop gebruikers. In beide gevallen is de geïndexeerde inhoud de mobiele versie.

Gecrawlde aantallen: het totale aantal gecrawlde URL's per dag zal in het algemeen niet veranderen. De balans verschuift echter van voornamelijk-desktop naar overwegend-mobiele crawls. Tijdens een omschakeling naar mobile first indexering kan Google tijdelijk meer crawlen omdat het alles opnieuw indexeert.

Pagina in cache: Google toont geen pagina in de cache voor veel mobile first geïndexeerde sites. Dit is een bug en deze zou uiteindelijk moeten worden opgelost. Het is echter maar een user interface bug. Crawlen, indexeren en classificeren wordt hierdoor niet beïnvloedt.

Snelheid Update: Google’s mobiele snelheid update in juli is niet gerelateerd aan mobile first indexering.

Gebruikersinterface mobiele website: het gebruik van "hamburger menu's" en "accordeons" op mobiele websites is prima.

Over vereisten: mobielvriendelijkheid en mobiele responsieve lay-outs zijn geen vereisten voor mobile-first indexering. Pagina's zonder mobiele versies werken nog steeds op mobiel en komen daarom in aanmerking voor indexering.

Ranking: de mobile first index verandert niets aan organische posities van pagina’s. Het enige dat verandert, is dat Google nu alleen de mobiele inhoud indexeert. Hoewel mobielvriendelijkheid een ranking factor is op mobiel, is het zijn opgenomen in de mobile first index dat niet.

bron: https://mobile.twitter.com/googlewmc/status/1007235817792790528
bron:https://www.searchenginejournal.com/google-clears-confusion-around-mobile-first-indexing/257285/?utm_source=email&utm_medium=daily-newsletter&utm_campaign=daily-newsletter

Beter rendement?

Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op Evoworks.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je in ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.