Nieuw: Google Shopping rapport in Google Analytics

Voor webshops is Google Shopping inmiddels een belangrijk onderdeel van adverteren binnen Google AdWords. Eerder dit jaar werd het nieuwe campagnetype Google Shopping voor iedereen beschikbaar. Daarmee kan de campagne in AdWords veel beter beheerd en geoptimaliseerd worden dan voorheen. Google rolt deze maand een nieuw Google Shopping rapport uit in Analytics, waarmee de Google Shopping campagnes ook in Google Analytics veel eenvoudiger te analyseren zijn.

Nieuw Google Shopping rapport

Het nieuwe Google Shopping rapport wordt de komende weken uitgerold en zal zichtbaar zijn in Google Analytics onder Acquisitie > AdWords > Shopping campagnes.

Beter inzicht in prestaties

Het Google shopping rapport geeft je beter inzicht in de prestaties van je Google Shopping campagnes. Zo geeft het rapport inzicht in welke productcategorieƫn, producttypen en merken uit je Google Shopping campagnes omzet genereren. Daarnaast geeft het rapport waardevolle informatie over het sitegedrag van bezoekers die via Google Shopping naar je webshop zijn gegenereerd, zoals het bouncepercentage, de gemiddelde tijd op de site en het percentage nieuwe sessies. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om het bod op bepaalde categorieƫn, merken of producten te verhogen of te verlagen.

Interessante toevoeging

Al met al dus zeker een interessante toevoeging. Mocht je je Google Analytics en AdWords account nog niet gekoppeld hebben, zorg dan dat je dit zo snel mogelijk doet. Dit is namelijk een voorwaarde om het Shopping campagnes rapport te kunnen zien in Google Analytics. Daarnaast is het belangrijk om gebruik te maken van een kwalitatief goede feed. Op zoek naar meer tips om betere resultaten met je Google Shopping campagnes te behalen? lees dan deze 5 tips.
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl