SEO-tips voor vaderdag

Op zondag 17 juni is het weer zo ver: Vaderdag. Het perfecte moment om je webshop nu hierop te optimaliseren om de zoekenden te kunnen helpen! Wij geven je vijf SEO tips om je te helpen je webshop te optimaliseren voor vaderdag!

1. Gebruik vaderdag-gerelateerde zoekwoorden op je bestemmingspagina
Unieke zoekwoorden zoals “Vaderdag originele cadeau’s” hebben meer kans om bezocht te worden in de piektijden rondom vadersdag. Dit zorgt ervoor dat je de aandacht trekt van potentiële kopers die van tevoren geen idee hebben wat ze willen kopen.

2. Richt een categorie volledig in voor vaderdag
Maak een tijdelijke categorie aan met alle producten die interessant kunnen zijn als vaderdagcadeau. Cadeau’s tussen de 20 en 100 euro doen het meestal wel goed en dit kan van alles zijn. De vaderdagcategorie kan ook meteen de landingspagina zijn voor bijvoorbeeld een AdWordscampagne.

3. Benader je bestaande klanten
Vaderdag is een goede gelegenheid om bestaande klanten uit te nodigen je winkel opnieuw te bezoeken. Een prima manier om dit te doen is een e-mail te versturen met bijvoorbeeld kortingscodes of speciale acties.

4. Blogartikel schrijven
Schrijf een blogartikel over vaderdag en de keuzes die men op jouw webshop heeft voor leuke cadeaus. Geef ook tips vanuit jouw zienswijze – en buiten het commercieel belang – hoe vaderdag een topdag wordt.

5. Maak gebruik van social media
Deel een ludieke actie voor vaderdag op social media. Signalen uit social media kanalen zijn voor Google en andere zoekmachines een teken dat je actueel bent en dat mensen waarde hechten aan je content. Dit werkt positief door op je uiteindelijke zoekresultaten.

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl