Stel een limiet aan het aantal vertoningen in het display netwerk

Met het instellen van frequency caps geeft Google de mogelijkheid om het aantal vertoningen van de AdWords advertenties aan dezelfde gebruikers in het Display netwerk te kunnen beperken. In dit blogitem vertellen we wat je kunt met frequency caps en wanneer je deze het beste kunt instellen.

Hoe werkt het?

Door een frequency cap voor een campagne in te schakelen, kun je een maximum instellen voor het aantal vertoningen per dag, week of jaar aan een unieke gebruiker in het display netwerk. Hierbij kun je aangeven of de frequency cap geldt voor elke campagne, elke advertentiegroep of elke advertentie. Deze mogelijkheid is er alleen voor het display netwerk en niet voor het zoeknetwerk. De frequentie betekent het gemiddeld aantal keer dat een unieke gebruiker de advertentie in een bepaalde periode te zien krijgt. Door het instellen van de frequency caps kunt je een maximum stellen aan het aantal keer dat de advertentie aan de gebruiker wordt getoond in een bepaalde periode. Je stelt de frequency tab als volgt in:

  • Ga naar adwords.google.com
  • Selecteer het tabblad ’campagnes’
  • Kies de campagne waarvoor je de frequency caps wilt instellen.
  • Ga naar instellingen, klik onder geavanceerde instellingen op ‘advertentieweergave: advertentieroulatie, frequenty caps'. Zie de afbeelding hieronder:

  • Klik naast frequency caps op bewerken. Standaard staat deze functie op ‘geen cap voor vertoningen’. Door de andere mogelijkheid aan te klikken kun de cap instellen.
  • Vervolgens kun je aangeven om hoeveel vertoningen het gaat, kun je kiezen voor vertoningen per dag, per week of per maand en kun je aangeven op waarop deze aanpassing van toepassing is. Bijvoorbeeld voor de hele campagne, per advertentiegroep of per advertentie.
  • Het is belangrijk dat je bij het maximaal aantal vertoningen hele getallen invoert!
  • Sla tenslotte de frequency cap op.

Tips

Het is aan te bevelen om gebruik te maken van frequency caps als je veel adverteert op websites met veel terugkerende bezoekers, bijvoorbeeld Telegraaf. Hierdoor kun je voorkomen dat de advertentie te vaak aan de zelfde mensen wordt getoond en de bezoeker zich gaat ergeren aan het zien vaak zien van dezelfde advertentie.

Advertentieplanning

Als je nog meer controle wilt over wanneer je advertenties worden vertoond, of als je weet dat bijvoorbeeld op vrijdag het vaakst op de advertentie geklikt wordt kun je ook gebruik maken van een aangepaste advertentieplanning. Hiermee kun je aangeven op welke dagen of tijdstippen de advertentie mag vertoond mag worden. Dus bijvoorbeeld alleen op vrijdag of alleen in het weekend. In een volgend blogitem zullen we hier uitvoerig op terug komen!

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl