Targeting op locatie in het display netwerk

In ons vorige blogitem over de locatie focus in AdWords hebben we verteld welke nieuwe mogelijkheden Google gaat introduceren om op locatie te focussen! In dit blogitem staan we stil bij de aanvullingen die Google deze week heeft doorgevoerd om de huidige targeting op locatie te verbeteren.

Targeting op locatie in het display netwerk

Allereerst heeft Google de targeting op locatie vereenvoudigd en logischer gemaakt door de benamingen aan te passen. De nieuwe mogelijkheden zien er als volgt uit:

In het verleden kon je alleen voor kiezen om de advertenties in het display netwerk te richten op fysieke locaties. Met de nieuwe wijzigingen kun je er ook voor kiezen om de advertenties te richten op inhoud die vanuit de pagina naar voren komt. Dus op mensen die naar de getargete locatie zoeken of er pagina's over bekijken. De standaardinstelling is 'mensen in mijn getargete locatie of mensen die hiernaar zoeken of hier pagina's over bekijken'. Je kunt dit verkeer ook uitsluiten, door te kiezen voor de optie 'Mensen in mijn uitgesloten locatie of mensen die hiernaar zoeken of hier pagina's over bekijken'. Zo kun je nu ook voorkomen dat advertenties zichtbaar zijn voor uitgesloten gebieden, ongeacht of de bezoeker zich bevindt op die locatie of er informatie over zoekt.

Voorbeeld

Stel je gaat op surfvakantie naar Portugal. Je zult diverse websites over de omgeving bekijken en uitzoeken waar je de surfbenodigdheden kunt huren. Aanbieders van surfbenodigdheden en aanbieders van vliegtickets willen graag hun advertentie aan je laten zien. Door middel van de nieuwe targeting op locatie kunnen beide aanbieders advertenties laten zien. De aanbieder van surfbenodigdheden richt zich op websites met inhoud over surfen en de aanbieder van vliegtickets richt zich op de locatie van de bezoeker. De advertenties getarget op locatie worden alleen weergegeven als deze relevant zijn voor de gebruiker. Als iemand een nieuwsitem leest over het surfgebied in Portugal zal er geen advertentie getoond worden, op basis van de inhoud van pagina.

Geen uitzondering meer

Voorheen werden advertentie die getarget werden op fysieke locaties weergegeven aan gebruikers voor deze targetlocatie maar die niet op zoek waren naar inhoud gerelateerd aan een andere locatie. Met de nieuwe wijzigingen wordt de advertentie, wanneer je kiest voor 'gebruikers op mijn targetlocatie', zonder uitzondering weergegeven. De wijzigingen zijn alleen van invloed op de nieuwe campagnes en niet op de bestaande campagnes.

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl