We besteden meer en meer tijd aan digitale media

We besteden meer en meer tijd aan digitale media. Dit verhaal kennen we nu wel een beetje natuurlijk maar waar komt die groei toch vandaan? Voor wie onder een steen heeft gelegen, dit zit allemaal in de mobielactiviteiten van je klanten. Vorige week heeft comScore hun “2017 US Cross-Platform Future in Focus”&nbsp uitgebracht. ComScore heeft voor dit rapport gekeken naar het gebruikerspatroon over verschillende mediakanalen en platformen. De uitkomsten zijn niet geheel onverwacht te noemen maar toch is het noemenswaardig genoeg om het te vermelden. In Amerika is mobiel nu voor 69 procent verantwoordelijk voor alle digitale media tijd consumptie. Om dit in perspectief te zetten; de desktop is teruggevallen naar onder een derde van de totale digitale media tijd consumptie! Mobiele apps zitten op 60 procent van het totaal. Video en mobiel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Opmerkelijk genoeg besteden we zo’n zeven van de 10 minuten om YouTube video’s te bekijken op een mobiel apparaat. Hiermee verslaat het kleine schermpje de tablets en laptops met… zevenmijlslaarzen. Er is nog een statistiek die zal aanzetten tot nadenken, althans als je nog niet voor 100 procent overtuigd bent van mobiel gebruik. Van de top 1000 online spelers in de USA is de totale bezoekduur via een mobiel apparaat ongeveer twee keer dat van desktop bezoekers. Aanvullend hierop is dat er een groeiend aandeel is van consumenten die volkomen afhankelijke zijn van hun mobiel voor internet toegang. En de grootste doelgroep hierin is vrouwen tussen de 18 en 24 jaar oud.

Het mobiele app gebruik

De top digitale media categorieën

Social Media en Entertainment staan aan de top van de digitale media categorieën als we kijken naar de totale tijdsbesteding. Social media benut dan 20 procent van de totale digitale media tijd. 79 procent van social media gebruik is vervolgens nog op een mobiel apparaat, en daarvan is 60 procent op een smartphone app. Facebook blijft tot op heden de dominantste social media site/app met verreweg het grootste bereik. Maar Snapchat is de nummer 2 als we kijken naar engagement en groei over alle doelgroep segmenten

Waar liggen kansen?

Wellicht is het je ontgaan maar er wordt al enige tijd gewezen op de kansen die er zijn voor mobiele marketing. Volgens comScore, in de categorie Retail, wordt 80 procent van een gespendeerde euro (of in dit geval dollar) besteed op een pc. En dat is toch raar want slechts 33 procent van het digitale winkelen gebeurt op een pc. Bekijk het als volgt: wanneer je door een winkelstraat loopt en je komt links en rechts langs allemaal volle winkels, dan wordt je bewust en onbewust getriggerd door koopsignalen. Soms maak je er direct gebruik van en soms wacht je er mee tot een beter moment. Met digitaal winkelen is in deze metafoor jouw smartphone de winkelstraat waarbij je al dan niet direct kunt besluiten om een broek of schoenen te kopen. Maar bovenal ben je getriggerd om over de producten na te denken om ze wellicht in een later stadium aan te schaffen via een apparaat van jouw voorkeur. ComScore meldt verder dat mobiele advertenties meer effect hebben dan desktop advertenties, over de gehele funnel bekeken. En dit is vooral van toepassing wanneer de consument dichter bij het beslissingsmoment binnen de aankoopfase komt. Volgens het rapport: ”Mobile ads caused point lifts up to 3x greater than ads on desktop across four key brand metrics and performed especially strong in middle and bottom-funnel metrics, such as favorability, intent to buy and likelihood to recommend. Less ad clutter and proximity to point of purchase may be driving better effectiveness for mobile ads.” Er wordt gesteld dat mobiele advertenties drie keer meer effect hebben dan op een desktop wanneer er gekeken wordt naar vier key brand metrics. De intentie tot aankoop en aanbeveling ligt eveneens hoger. Kortom; zet mobiele advertenties in. Daar liggen de kansen voor de retailers die mobiel daadwerkelijk willen gaan omarmen.

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 februari 2020
Lees Meer
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 februari 2020
Lees Meer
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 januari 2020
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl