Van doorlopende groei naar marktleiderschap met Toolnation

Sinds 2012 verzorgen wij de volledig online marketing voor Toolnation. Waar eerst de focus op omzetgroei en rendementsverbeteringen lag, groeide deze ambitie snel uit naar het realiseren van online marktleiderschap.

Voor

Wanneer

20 juni 2012

Enorme groei gerealiseerd

Met wie hebben we samengewerkt?

Toolnation is de grootste webwinkel op het gebied van professioneel gereedschap. Met ruim 40.000 producten heeft Toolnation een uniek en volledig assortiment van professioneel accu- en elektrisch gereedschap. Waaronder vele bekende en gevestigde namen zoals Festool, Makita, Bosch en DeWalt.

Wat hebben we gedaan?

Vanuit strategische oogpunt zijn we adviezen gaan geven over de algehele online aanpak. Om de gewenste groei te realiseren hebben we diverse verkeerskanalen geoptimaliseerd en verbeterd die op dat moment voor de meeste bezoekers zorgden. De gebruikelijke quick-wins. Daarnaast zijn we nieuwe verkeerskanalen in gaan zetten waarmee we het rendement konden verbeteren.

Wat hebben we bereikt?

Samen hebben we de afgelopen jaren enorme groei gerealiseerd. Naast explosieve groei van Toolnation zijn zowel de rendementen als omzetgroei door het dak gegaan. Een samenwerking waar we erg trots op zijn. We kunnen met trots zeggen dat het online marktleiderschap inmiddels gerealiseerd is.

“Samen hebben we de afgelopen jaren enorme groei gerealiseerd”

Doordachte SEO strategie

Een doordachte SEO strategie heeft voor mooie resultaten gezorgd en dat doet het nog steeds. Toolnation heeft sinds onze samenwerking vele topposities in de zoekmachines bemachtigd. Sinds de samenwerking met Toolnation is er dan ook een sterke toename in het aantal organische bezoekers te zien. Daarnaast is de omzet vanuit deze bezoekers ook flink gestegen.

Asymmetrical-Image Asymmetrical-Image Asymmetrical-Image

SEA

Ook hebben we het rendement vanuit SEA sterk verbeterd en uitgebreid met vele nieuwe campagnes. We adverteren volgens de nieuwste technieken en zetten hiervoor diverse tools in. Hiermee ontwikkelen we zowel generiek als longtail de meest efficiënte campagnes. Zelfs in deze concurrerende branche waar marges minimaal zijn, realiseren we een goed rendement.

Asymmetrical-Image Asymmetrical-Image Asymmetrical-Image
Toolnation Banner

845%

omzetgroei

206%

stijging in bezoekers

429%

omzetgroei vanuit betalende bezoekers

Retentie marketing

Met de inzet van ons online marketing traject is het aantal bezoekers sterk gestegen. Daarnaast hebben we de e-mailmarketing verbeterd, om meer rendement te behalen uit retentiemarketing.

Asymmetrical-Image Asymmetrical-Image Asymmetrical-Image

Conversie verhogen

Meer bezoekers is één, ze vervolgens laten converteren is twee. Daarom hebben we ons ingezet om het conversiepercentage van de website te verhogen. Daarom hebben we Toolnation ondersteund bij het ontwikkelen van een volledig nieuw design. Dit begon met wireframes, waarna we ook de grafische invulling opgepakt hebben.

Asymmetrical-Image Asymmetrical-Image Asymmetrical-Image

Resultaat

Samen hebben we de afgelopen jaren enorme groei doorgemaakt. Dankzij een langdurige strategische samenwerking én onderscheidend vermogen bij Toolnation realiseren we sinds de start van onze samenwerking erg mooie groeicijfers. Inmiddels is Toolnation uitgegroeid tot online marktleider in professioneel gereedschap.

Asymmetrical-Image Asymmetrical-Image Asymmetrical-Image

Nieuwsbrief

Meer weten? Neem contact met ons op!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl