DE SEO PARTNER VOOR E-COMMERCE

Als webshop op positie 1 ranken op populaire zoekwoorden? Zoekmachine optimalisatie voor webshops vergt een andere aanpak dan bij een blog of bedrijfswebsite. Doordat we ons al meer dan 12 jaar focussen op e-commerce, weten we wat werkt (en ook wat niet werkt) om een webshop goed te laten ranken in de zoekmachines. Het mooie van al die ervaring? Een werkwijze die voor webshops werkt. Hierbij nemen we het zoekmachine optimalisatie traject voor je uit handen of nemen een adviserende rol aan.

SEO met oog op de toekomst

Hou jij je bezig met de lange termijn van je webshop? Durf dan te investeren in zoekmachine optimalisatie. SEO levert op korte termijn geen omzetgroei op maar je bouwt wel aan de organische vindbaarheid van je webshop binnen de zoekmachines. Het grootste voordeel is dat je niet per bezoeker betaalt (lees: gratis bezoekers!). Hoe beter de organische vindbaarheid, des te beter de verhouding van jouw marketingkosten versus omzet zal zijn.

Vanuit uitvoerende én adviserende rol zetten wij SEO voor onze opdrachtgevers in op basis van vier pijlers: techniek, relevantie, autoriteit en prestaties.

SEO voor webshops

Waarom SEO voor je shop bij ons uitbesteden en niet intern laten oppakken?

 • We hebben een efficiënte werkwijze ontwikkeld specifiek voor webshops
 • SEO wordt steeds technischer en gecompliceerder
 • We weten hoe om te gaan met zware e-commerce platformen als Magento
 • Voor ons zijn onderwerpen als indexatie, Sitemaps en Robots.txt dagelijkse kost
 • We hebben ervaring met het opschalen van SEO projecten naar het buitenland
Neem contact op

Zo doen we dat

Zoekmachine optimalisatie kost over het algemeen veel tijd. Organische vindbaarheid start bij ons daarom altijd met een analyse. Waar is überhaupt marktvraag naar? Binnen welke productsegmenten liggen de kansen? Zo werken we aan de pagina’s die ook (extra) omzet gaan opleveren wanneer ze meer bezoekers ontvangen. Er ontstaat een technisch verbeterplan, een contentplan en we bouwen de autoriteit van je webshop op. Zoekmachine optimalisatie is een doorlopend proces waarbij we in rondes naar die topposities in de zoekmachines blijven toewerken. Natuurlijk starten we bij de optimalisatie van quick wins.

Met passie naar positie #1

Dit kun je verwachten als je zoekmachine optimalisatie bij ons uitbesteed:

 • Scherpe analyses naar de online zoekvraag om kansen in kaart te brengen
 • Webshop structuren bepalen op basis van het aanbod, de vraag in de markt en met oog op een zo hoog mogelijk conversieratio
 • Technische analyses + de concrete verbeterpunten voor de technische partij
 • De belangrijke SEO factoren monitoren en optimaliseren
 • De inzet van tools als Google Search Console, MOZ en Screaming Frog
 • Contentstrategieën uitzetten en content optimaliseren
 • Inzicht in onze werkzaamheden
 • Nog veel meer

Zoek je een marketingbureau om enkel je zoekmachine optimalisatie uit te besteden of ben je op zoek naar een partij die jou ook helpt met online adverteren of het opzetten van een online strategie? In beide gevallen nodigen we je graag uit om langs te komen voor een kop koffie en om vrijblijvend te praten over de je webshop!

Beter rendement?

Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op Evoworks.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je in ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.