Marington® – 80% omzetstijging binnen 6 maanden

Marington.nl is dé webshop voor stijlvolle dames- en herentassen. De groei in omzet stagneerde en in de ROI zat al een tijdje geen verbetering. Samen met Marington.nl is een nieuwe strategie opgezet waarbij we allereerst het onderscheidend vermogen van de webshop onder de loep namen.

Onze actiepunten

  • Productassortiment verbreden
  • Meer focus op persoonlijke aandacht voor de klant
  • Geavanceerde functies in AdWords gebruiken
Ook samenwerken met ons?

Showcase Marington®

Voor de e-commerce samenwerking met Marington® hebben voor Marington.nl het productassortiment verbreed, hebben we meer focus gelegd op persoonlijke aandacht voor de klant en zijn we geavanceerde functies in AdWords gaan gebruiken. 

Door deze punten te verweven in het online marketing traject, hebben we binnen 6 maanden een omzetstijging van 80% op een reeds substantiële bestaande omzet weten te realiseren.

Groei door inzet geavanceerde AdWords-functies en Shopping scripts

ADCUSTOMIZERS

Omdat het aanbod van Marington.nl duizenden producten omvat is het belangrijk ervoor te zorgen dat alle informatie die in advertenties wordt getoond altijd up-to-date is.

Door gebruik te maken van AdCustomizers worden prijzen altijd accuraat weergegeven en zijn gelijk aan die in de shop. Voorraad wordt ook bijgehouden in AdWords. Zodra een product uit voorraad gaat, worden advertenties automatisch gepauzeerd. Dit is goed voor het rendement.

GOOGLE SHOPPING

Google Shopping is in de e-commerce een belangrijk kanaal, ook voor Marington.nl. De ROI was niet wat het zou moeten zijn, vandaar dat we zijn gestart met het opsplitsen van alle algemene naar merkgerelateerde campagnes. Statistieken wezen uit dat bezoekers veelvuldig merkgerelateerde zoekwoorden gebruikten. Met de nieuwe opzet werd de relevantie in de ogen van Google verbeterd. In tegenstelling tot het zoeknetwerk zijn keywords moeilijker te managen binnen Shopping. Daarom ontwikkelden we een AdWords script dat niet-merkgerelateerde zoekopdrachten automatisch uitsluit binnen campagnes.

Ook maakten we aangepaste remarketinglijsten voor search ads in samenwerking met Marington.nl’s Google account specialisten.

GENOMINEERD VOOR ‘GROWING BUSINESSES ONLINE’ GOOGLE PREMIER PARTNER AWARD 2017

Bovenstaande aanpak, gecombineerd met slimme functionaliteiten op de bestemmingspagina’s zelf en een redesign met verbeteringen in de productsegmenten, heeft onder andere als resultaat gehad dat de totale omzet met 80% is gegroeidin slechts 6 maanden tijd!

Vanaf het moment dat we het AdWords account onder handen namen zijn het aantal transacties en de omzet daaruit met 500% gestegen. Voor de aanpak en het resultaat van dit traject is Evoworks in 2017 genomineerd voor een Google Premier Partner Award in de categorie ‘Growing Businesses Online’.

Resultaten

  • Totale omzet met 80% is gegroeid in slechts 6 maanden tijd.
  • ROI is met 20% verbeterd
  • Netto winst is verdubbeld
Ook een case voor ons?

Beter rendement?

Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op Evoworks.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je in ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.