Schleich Store showcase

Seuren Health verkoopt zowel voedingssupplementen (op Seurenhealth.com) als poppetjes van het merk Schleich (op animals-toys.nl). Sinds augustus 2014 verzorgt Evoworks online marketing voor Seuren. In deze case gaan we alleen in op animals-toys.nl en niet op de andere shops van Seuren Health B.V..

Seuren Health B.V. verkoopt al 28 jaar smurfen en sinds 2010 ook Schleich dieren en andere poppetjes. Dit zijn kwalitatieve beeldjes van het merk Schleich. ‘Schleich’ bewijst een echte trend te zijn en is mateloos populair onder zowel verzamelaars als tieners.

E-commerce werkzaamheden

  • Online strategie
  • Conversie optimalisatie
  • SEO
  • SEA
Ook een online marketing traject voor ons?

Online marketing traject

Het traject dat Seuren Health B.V. tot nu toe heeft verlopen is anders dan bij veel andere klanten. Om Schleich Store tot een groot succes te maken, bestaat onze samenwerking uit een breed takenpakket waarin we werken aan een verhoging van de conversie, SEO, SEA in Google AdWords en Bing. Ook de online strategie werd opgesteld.

Ook benieuwd wat we precies op het gebied van conversie optimalisatie, SEO, SEA en online strategie voor deze webshop hebben gedaan? Lees de showcase hieronder verder!

SEO

Sinds de livegang van de Schleich Store is Evoworks direct gestart met zoekmachine optimalisatie. Dit is een tijdrovende taak, vooral bij webshops met veel pagina’s. animals-toys.nl was een nieuw domein, daarom moest de autoriteit vanaf nul worden opgebouwd. Toch liggen hier door de zoekvolumes binnen Schleich artikelen enorme kansen. Hierin wordt in 2016 verder gewerkt. Adverteren via Google Adwords en andere betaalde kanalen is in deze periode de manier om alsnog te groeien.

SEA

Sinds september 2015 zet Evoworks betaald adverteren in via met name Google Adwords, maar ook Bing. De inzet van zoekmachine adverteren heeft voor een enorme omzetstijging van de webshop gezorgd. Er wordt ingezet op zoekadvertenties en Google Shopping in zowel Nederland als België.

In maart zijn Marktplaats Admarkt en Dynamische remarketing voor Facebook ook opgezet.

Resultaat

Er is  groei te zien in de resultaten van Schleich Store. Hoewel Evoworks pas 5 maanden actief is met het inzetten van online marketing voor deze webshop, is de omzet en het rendement flink gestegen. Vergelijk je de maandomzet van oktober 2015  met de maand februari 2016, dan is deze met ruim 320% gestegen. Daarnaast is het rendement van de Adwords campagnes tot nu toe iedere maand verbeterd.

Mede door deze enorme groei is een zeer ambitieuze doelstelling voor 2016 opgesteld, waar we nu samen met onze klant naartoe werken.

Wat hebben wij gerealiseerd?

  • Omzetstijging van ruim 320%
  • Verbetering rendement AdWords campagnes
  • Maandelijkse verbeteringen
  • Binnen 5 maanden aantoonbare resultaten
Ook groei voor jouw webshop?

Beter rendement?

Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op Evoworks.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je in ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.