LEDLampendirect showcase

LEDLampendirect is de online speler op het gebied van LED lampen en LED verlichting in Nederland en België. Zij waren in 2011 op zoek naar een betrouwbare partij op het gebied van online marketing. Sindsdien is Evoworks een belangrijke partner geworden en is er, door de productkennis van LEDLampendirect te combineren met onze kijk op online marketing, in de afgelopen jaren veel succes geboekt. Hieronder lees je meer over een selectie van werkzaamheden die we voor LEDLampendirect verrichten.

Online marketing traject

SEO

Naast een uitgebreide AdWords campagne is er ook veel aandacht besteed aan de organische vindbaarheid. Hiervoor zijn verschillende werkzaamheden verricht zoals advies over de techniek van de webshop, de on-page optimalisatie, externe stimulatie en is er een uitgebreide contentstrategie opgesteld. De combinatie van deze elementen zorgt ervoor dat het organische verkeer continu stijgt. Bovendien halen we op belangrijke zoektermen goede posities.

SEA

Evoworks heeft een uitgebreide AdWords campagne gebouwd waarmee er dagelijks veel relevant en converterend verkeer naar de webshop wordt geleid. Naast de maandelijkse optimalisatie wordt de campagne regelmatig uitgebreid met nieuwe mogelijkheden van AdWords zoals Google Shopping en Remarketing for Search.

Online adverteren

Naast Google AdWords is er ook gekeken naar andere advertentiekanalen interessant voor LEDLampendirect. Zo zijn er onder meer campagnes opgezet voor Yahoo en Bing. Daarnaast wordt er ook geadverteerd op Kieskeurig. Hierdoor hebben we het bereik vergroot en is het rendement nog meer gestegen.

Conversie verhogen

Om de resultaten te verbeteren wordt er ook veel aandacht besteed aan conversie optimalisatie. Er zijn verschillende stappen genomen om het conversiepercentage te verhogen waardoor de waarde per bezoeker is toegenomen. Eén van deze stappen is het redesign van de shop geweest. Hierin heeft Evoworks zowel een adviserende als een uitvoerende rol gespeeld.

Resultaat

In de afgelopen 4 jaar is de omzet en het rendement van LEDLampendirect continu gestegen en de omzet is van 6 naar een veelvoud van 7 cijfers gegaan. Dit komt mede door de goede samenwerking tussen beide partijen waarbij een goede communicatie centraal staat. Door proactief mee te denken om kansen voor de webshop bloot te leggen, heeft het resultaat zich de laatste jaren sterk door kunnen ontwikkelen. LEDLampendirect heeft zich inmiddels ontwikkeld tot marktleider in haar branche.