Affiliate marketing

Wil je het bereik van je webshop vergroten door je producten of diensten te vertonen op relevante websites? Wij kunnen affiliate marketing voor je webshop inzetten. Affiliate marketing zorgt doorgaans niet alleen voor directe verkopen, maar kan ook een groot effect hebben voor de naamsbekendheid van je webshop.

We starten in deze module met het ontwikkelen van een affiliate strategie. Vanuit een uitvoerende rol zullen we het netwerk beheren en deze uitbouwen. Deze wordt vervolgens geoptimaliseerd.

Wat isaffiliate marketing?

Hebben we het over affiliate marketing, dan vragen veel klanten ons wat dit nu exact is en hoe dit het best kan worden ingezet. Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een website of blog jouw webshop gaat promoten in ruil voor een vergoeding. Koopt een bezoeker op jouw webshop een product door de promotie van deze webshop? Dan ontvangt hij of zij hiervoor een geldelijke vergoeding.

Binnen affiliate marketing heb je als adverteerder te maken met twee andere partijen: het affiliate netwerk en de publishers.

Affiliate marketing uitbesteden?

Het affiliate netwerk

Een affiliate netwerk is de intermediair tussen webshops en publishers. Via dit netwerk kun je een webshop aanmelden, informatie en advertentiemateriaal plaatsen waarmee jouw webshop of campagne gepromoot moet worden en statistieken en sales inzien die zijn gemeten.

De publishers

Dit zijn eigenaren van onder andere websites, blogs, startpagina’s en mailingspartijen. Zij promoten producten en campagnes van jouw webshop, de adverteerder, in ruil voor een vast bedrag of percentage van aankopen die via deze publisher zijn gerealiseerd.

Waarom affiliate marketing?

Affiliate marketing heeft veel voordelen. Betaal je alleen als er een transactie is gegenereerd, zo betaal je dus alleen voor resultaten! Doordat affiliate netwerken groot zijn, kun je veel mensen binnen je doelgroep bereiken en bepaal je zelf bij welke publishers jouw advertenties ingezet worden.

Bedenk vooraf wel goed of jouw producten geschikt zijn voor affiliate marketing. Niet alle producten zijn namelijk geschikt, zoals producten met een lage prijs of met weinig marge. Je betaalt niet alleen de publisher commissie, ook het netwerk ontvangt een bedrag.

Ook kan het managen van affiliate campagnes erg arbeidsintensief zijn, waardoor het interessant kan zijn om affiliate marketing uit te besteden aan een e-commerce partner.

Voordelen affiliate marketing

  • Alleen betalen als er een transactie is gegenereerd
  • Alleen betalen voor resultaat!
  • Een groot bereik doordat er binnen een netwerk veel publishers zijn
  • Je bepaalt zelf op welke sites jouw promotiemateriaal ingezet wordt
  • Je hoeft niet zelf op zoek naar websites om te adverteren, dit doet het affiliate netwerk

 

Starten met affiliate marketing?

Aan de slag met affiliate marketing?

Wil je ook aan de slag met affiliate marketing maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je jouw huidige affiliate marketing campagnes professionaliseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te sparren over de mogelijkheden!

Beter rendement?

Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op Evoworks.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je in ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.