Social media marketing uitbesteden

Social media marketing kent de laatste jaren een groei aan populariteit, waarbij de social media kanalen steeds meer als geschikt worden gezien om de doelgroep te bereiken. Een groot deel van de Nederlandse bevolking is namelijk op social media te vinden en deze groep groeit nog altijd door.

De vele mogelijkheden waarop social media voor jouw webshop ingezet kan worden, maakt dit kanaal dan ook zeer interessant. Heb je geen idee hoe je social media het best kunt inzetten? Het uitbesteden van je social media marketing kan dan een goede stap zijn.

Inzetten vanSocial media

Social media is uitermate geschikt voor online marketing activiteiten van je webshop. Via social media kun je de dialoog met (potentiële) klanten aangaan. Behalve dat je via social media nieuwe bezoekers naar je webshop kunt trekken en je naamsbekendheid kunt vergroten, is het ook voor retentiemarketing een zeer geschikt middel. Social media is namelijk zeer geschikt om de dialoog met bestaande klanten aan te gaan en deze weer opnieuw naar je webshop te doen navigeren. Doordat hierbij interactie op zeer persoonlijk niveau mogelijk is, is het een uitermate geschikt middel om te werken aan het bouwen van een goede relatie. Hierdoor kun je meer vertrouwen en loyaliteit realiseren en de omzet van je webshop doen stijgen.

Contact

(potentiële) Klanten

Een groot deel van jouw (potentiële) klanten is actief op social media. Er zijn veel verschillende populaire social media kanalen. Hierdoor is altijd wel een kanaal dat interessant is om met je webshop actief op te zijn. Zo is Pinterest gericht op visuele content en kan dit kanaal erg interessant zijn wanneer je actief bent in de fashion of home & living. Linkedin is weer meer geschikt voor B2B bedrijven. Zo kan iedere webshop wel iets doen met social media. Bij Evoworks hebben wij ervaring om social media marketing effectief toe te passen als online marketing methode.

Social media uitbesteden voor jouw webshop

Iedere webshop waar wij voor werken, heeft getwijfeld of en hoe social media kan bijdragen aan haar online marketing. Wil je social media marketing uitbesteden? Wij helpen je met het maken van de juiste keuzes en het inzetten van social media voor je webshop. Er is namelijk altijd een kanaal dat helpt bij het vergroten van je naamsbekendheid, en dus meer bezoekers en meer omzet.

Binnen onze module social media marketing gaan we aan de slag met het platform Facebook en Pinterest. Voor het platform Facebook gaan we aan de slag met advertisement en het plaatsen van content in overleg. De content komt voornamelijk bij de webshop vandaan, omdat de inhoudelijke productkennis daar aanwezig is. Op het Pinterest platform plaatsen we relevante pins om op deze manier traffic te generen. Adverteren op het Pinterest platform is momenteel nog niet mogelijk. Zodra dit in Nederland gelanceerd wordt gaan wij hiermee aan de slag.

Waarom nog langer wachten?

Social media biedt een positieve uitkomst voor de online marketing van jouw webshop én een groot deel van je doelgroep is daar te vinden. Social media zal zeer zeker omzet opleveren, wacht daarom niet langer en laat Evoworks je helpen met het opzetten van een goede strategie.

Beter rendement?

Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op Evoworks.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je in ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.