SEA - Zoekmachine Adverteren

“Betaald adverteren in de Google en Bing zoekresultaten.”

Onder SEA, oftewel search engine advertising, wordt het zoekmachine adverteren bedoeld. Zoekmachines, en dan voornamelijk Google, zijn voor veel online gebruikers dé manier om relevante websites te vinden. Adverteren in zoekmachines geeft dan ook de mogelijkheid om snel meer relevante bezoekers naar je webshop te trekken.

Succesvol inzetten van SEA?

Om zoekmachine marketing succesvol in te zetten zijn verschillende factoren van belang.

Echter draait het uiteindelijk om één ding; wat is het rendement dat voor jouw webshop acceptabel is? Op het moment dat we weten hoeveel elke euro voor jouw webshop moet opleveren om winstgevend te zijn, kunnen wij hierop anticiperen en optimaliseren en kun je AdWords uitbesteden aan Evoworks.

SEA vraagstuk?

Waarom zoekmachine adverteren uitbesteden?

Veel ondernemers zetten SEA campagnes in eerste instantie vaak zelf op. In veel gevallen wordt de complexiteit van dit verkeerskanaal onderschat. Hierbij begint het meestal reeds met de vraag op welke varianten van zoekwoorden eigenlijk geadverteerd moet worden?

Bovendien is niet altijd genoeg tijd en kennis beschikbaar om het maximale uit campagnes te halen. Advertentiesystemen achter zoekmachines zijn uitgebreid en kennen vaak veel mogelijkheden. Maak je hier geen gebruik van, dan is het een kwestie van tijd voordat je door concurrenten wordt ingehaald.

Succesvol SEA inzetten

Om Search Engine Advertising, afgekort SEA, goed in te zetten, voeren wij allereerst een zoekwoordenonderzoek uit. Dit doen we op basis van het productaanbod en de fase waarin de potentiële bezoeker zich bevindt. We gaan via zoekwoorden op zoek naar een koopintentie en richten ons via advertenties juist op die personen.

Met onze bewezen succesvolle inzet van SEA zijn wij door Google uitgeroepen tot een van de topspelers binnen het EMEA-gebied (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Daarnaast is de direct-conversie-gedreven module SEA, onze meest gevraagde module.

Wij hebben veel ervaring met het bouwen, analyseren en optimaliseren van campagnes binnen zoekmachines en hebben hiervoor een geheel eigen werkwijze ontwikkeld. We zijn niet voor niets officieel gecertificeerd Google AdWords Premier Partner.

SEA

  • Google Adwords (Shopping en zoeknetwerk)
  • Bing Ads
  • Remarketing binnen Google en Bing
SEA uitbesteden?

Adverteren binnen Google en Bing

Adverteren binnen Google

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat Google wereldwijd veruit de populairste zoekmachine is. Google AdWords, het programma waarmee in Google kan worden geadverteerd, is dan ook een uitgebreide tool met vele mogelijkheden. Bij Evoworks zijn we gespecialiseerd in de inzet van Google AdWords en volgen we de laatste ontwikkelingen om ervoor te zorgen dat we jouw concurrenten voor kunnen blijven.

Adverteren binnen Bing

Naast Google zijn ook andere zoekmachines actief die interessant kunnen zijn voor je webshop. Zo heeft Bing de laatste jaren een groei doorgemaakt en heeft een marktaandeel van enkele procenten (huidige onderzoeken geven afwijkende cijfers weer). Een groot voordeel van Bing is dat campagnes uit AdWords één op één doorgezet kunnen worden. Daarnaast heeft Bing, doordat minder adverteerders actief zijn, vaak een interessant rendement.

Tekstadvertenties

Een belangrijk onderdeel binnen het adverteren in Google zijn de tekstadvertenties die bovenaan en onderaan van de organische resultaten worden getoond. Weinig ruimte om iets te doen, maar deze ruimte biedt wel enorm veel mogelijkheden. Het is belangrijk dat advertenties opvallen, aansluiten bij hetgeen een bezoeker op jouw webshop kan verwachten en goed getest worden voor het optimale resultaat.

Bovendien is het belangrijk gebruik te maken van alle mogelijkheden die worden geboden zoals het vertonen van reviews, sitelinks of een telefoonnummer. Bij Evoworks hebben we de afgelopen jaren ondervonden wat wel en niet werkt en kunnen deze ervaring ook voor jouw campagnes gebruiken.

Google Shopping

Naast de tekstadvertenties is Google Shopping een belangrijk onderdeel binnen Google geworden. Google Shopping geeft de mogelijkheid om je producten direct in Google te vertonen, wat mensen aanspreekt die online iets willen gaan aanschaffen.

Google Shopping vergt een andere aanpak dan het adverteren met tekstadvertenties. We hebben dan ook een eigen werkwijze ontwikkeld om Google Shopping grootschalig en effectief in te kunnen zetten. Hiervoor richten we uitgebreide campagnes in en zorgen we dat de bijbehorende productfeed is geoptimaliseerd.

Hulp nodig?

Waarom SEA bij Evoworks?

  • Officieel gecertificeerd Google AdWords Premier Partner
  • Jarenlange ervaring met zoekmachine marketing binnen veel markten
  • Wij werken met het rendement als belangrijkste aandachtspunten
  • Wij denken proactief mee in de kansen die er voor jouw webshop zijn
Contact

Zoekmachine adverteren bij Evoworks

Evoworks heeft veel ervaring met het bouwen, analyseren en optimaliseren van campagnes binnen zoekmachines. We hebben dan ook een eigen werkwijze ontwikkeld die we ook voor jouw webshop kunnen toepassen.

Als officieel gecertificeerd Google AdWords Premier Partner hebben we diepgaande kennis om succesvol campagnes voor jouw webshop te ontwikkelen en continu te verbeteren. Door hier gestructureerd mee bezig te zijn werken we aan het rendement en blijven we proactief meedenken in de kansen die er voor jouw webshop zijn.

SEA hulp nodig?

Hulp nodig bij het bouwen, analyseren en optimaliseren van je SEA campagnes? Of wil je het liever helemaal uitbesteden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden!

Beter rendement?

Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op Evoworks.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je in ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.