SEA – Zoekmachine Adverteren

“Betaald adverteren in de Google en Bing zoekresultaten.”

Hoe werken wij met SEA?

Onder SEA, oftewel search engine advertising, wordt het zoekmachine adverteren bedoeld. Zoekmachines, en dan voornamelijk Google, zijn voor veel online gebruikers de manier om relevante websites te vinden. Adverteren in zoekmachines geeft dan ook de mogelijkheid om snel meer relevante bezoekers naar uw webshop te trekken.

Om zoekmachine marketing succesvol in te zetten zijn verschillende factoren van belang.

Echter draait het uiteindelijk om één ding; wat is het rendement dat voor u acceptabel is? Op het moment dat we weten hoeveel elke euro voor uw webshop moet opleveren om winstgevend te zijn, kunnen wij hierop anticiperen en optimaliseren en kunt u AdWords uitbesteden aan Evoworks.

Adverteren binnen Google

Het zal u vast niet zijn ontgaan dat Google wereldwijd veruit de populairste zoekmachine is. Google AdWords, het programma waarmee in Google kan worden geadverteerd, is dan ook een uitgebreide tool met vele mogelijkheden. Bij Evoworks zijn we gespecialiseerd in de inzet van Google AdWords en volgen we de laatste ontwikkelingen om ervoor te zorgen dat we uw concurrenten voor kunnen blijven.

AdWords uitbesteden
AdWords advies

Adverteren binnen Bing

Naast Google zijn ook andere zoekmachines actief die interessant kunnen zijn voor uw webshop. Zo heeft Bing de laatste jaren een groei doorgemaakt en heeft een marktaandeel van enkele procenten (huidige onderzoeken geven afwijkende cijfers weer). Een groot voordeel van Bing is dat campagnes uit AdWords één op één doorgezet kunnen worden. Daarnaast heeft Bing, doordat minder adverteerders actief zijn, vaak een interessant rendement.

 

Tekstadvertenties

Een belangrijk onderdeel binnen het adverteren in Google zijn de tekstadvertenties die bovenaan en onderin van de organische resultaten worden getoond. Weinig ruimte om iets te doen, maar deze ruimte biedt wel enorm veel mogelijkheden. Het is belangrijk dat advertenties opvallen, aansluiten bij hetgeen een bezoeker op uw webshop kan verwachten en goed getest worden voor het optimale resultaat.

Bovendien is het belangrijk gebruik te maken van alle mogelijkheden die worden geboden zoals het vertonen van reviews, sitelinks of een telefoonnummer. Bij Evoworks hebben we de afgelopen jaren ondervonden wat wel en niet werkt en kunnen deze ervaring ook voor uw campagnes gebruiken.

Google Shopping

Naast de tekstadvertenties is Google Shopping een belangrijk onderdeel binnen Google geworden. Google Shopping geeft de mogelijkheid om uw producten direct in Google te vertonen, wat mensen aanspreekt die online iets willen gaan aanschaffen.

Google Shopping vergt een andere aanpak dan het adverteren met tekstadvertenties. We hebben dan ook een eigen werkwijze ontwikkeld om Google Shopping grootschalig en effectief in te kunnen zetten. Hiervoor richten we uitgebreide campagnes in en zorgen we dat de bijbehorende productfeed is geoptimaliseerd.

Waarom zoekmachine adverteren uitbesteden?

Veel ondernemers zetten SEA campagnes in eerste instantie vaak zelf op. In veel gevallen wordt de complexiteit van dit verkeerskanaal onderschat. Hierbij begint het meestal reeds met de vraag op welke varianten van zoekwoorden eigenlijk geadverteerd moet worden?

Bovendien is niet altijd genoeg tijd en kennis beschikbaar om het maximale uit campagnes te halen. Advertentiesystemen achter zoekmachines zijn uitgebreid en kennen vaak veel mogelijkheden. Maakt u hier geen gebruik van, dan is het een kwestie van tijd voordat u door concurrenten wordt ingehaald.

Zoekmachine adverteren bij Evoworks

Evoworks heeft veel ervaring met het bouwen, analyseren en optimaliseren van campagnes binnen zoekmachines. We hebben dan ook een eigen werkwijze ontwikkeld die we ook voor uw webshop kunnen toepassen.

Waarom SEA bij Evoworks?

  • Officieel gecertificeerd Google AdWords Premier Partner
  • Jarenlange ervaring met zoekmachine marketing binnen veel verschillende markten
  • Wij werken met het rendement als belangrijkste aandachtspunten
  • Wij denken proactief mee in de kansen die er voor uw webshop zijn

Neem contact op met:

Bert Cillessen

+31(0)85 - 401 5454

sales@evoworks.nl

Aan de slag?


Waarom Evoworks?

Gespecialiseerd in
e-commerce

Meer dan 10 jaar ervaring

Hoge klanttevredenheid

Rendement als uitgangspunt