WEBSHOP MARKETING

Het maximale uit jouw webshop halen? Dit kan alleen als de webshop marketing optimaal is. Zoals elke webshop eigenaar heb je grote ambities, bij Evoworks maken wij deze ambities waar. We hebben de afgelopen jaren meerdere webshops naar de top van hun markt geholpen.

DE BESTE VAN DE BRANCHE

Aangezien wij al meer dan 20 jaar actief zijn in e-commerce marketing, hebben wij een eigen zienswijze waarmee wij al veel webshops marktleiders hebben gemaakt. Het allerbelangrijkste voor een webshop is onderscheidend vermogen. Veel webshop eigenaren denken onderscheidend te zijn, maar zijn dit niet altijd of verwoorden het niet duidelijk genoeg aan de consument. Wij denken mee en helpen u dit onderscheidend vermogen optimaal te benutten.

Evoworks Email 2

WEBSHOP MARKETING ZELF DOEN OF UITBESTEDEN?

Vaak is dit voor webshop eigenaren een zeer belangrijk vraagstuk. Om dit vraagstuk snel en eenvoudig te beantwoorden, is het goed om te kijken of je momenteel tevreden bent. Is er voldoende tijd in de organisatie om marketing goed uit te voeren? Is er voldoende tijd om kennis op te doen en deze up-to-date te houden? Is dit niet het geval dan is het wellicht beter om je webshop marketing uit te besteden.

BELANGRIJKSTE VERKEERSKANALEN

Waarvandaan haal je de bezoekers voor je webshop? Deze vraag is afhankelijk van de doelgroep en het land waar jij je op richt. In de veel gevallen komen de ‘beste’ bezoekers uit Google, zowel organisch als betaald (Google AdWords).

ORGANISCHE BEZOEKERS (SEO)

Organische bezoekers haal je binnen middels zoekmachine optimalisatie. Dit bestaat uit 4 onderdelen: de techniek, de relevantie, de autoriteit en de prestaties in Google (het gedrag van de bezoekers). Dit geldt zowel voor de gehele webshop als per pagina individueel. Kies altijd één zoekwoord per pagina om op te scoren.

SEO

BETAALDE ADVERTENTIES (SEA)

Met Google AdWords betaal je op basis van kosten per klik voor een bezoeker. De inrichting en optimalisatie van Google AdWords is complex, er bestaan vele mogelijkheden tot verschillende campagnes, zowel in het zoeknetwerk als het display netwerk. Het is natuurlijk mogelijk Google AdWords aan ons uit te besteden, wij zijn niet voor niets een officieel Google AdWords Premier Partner.

SEA

OVERIGE VERKEERSKANALEN

Naast Google kent Nederland, en alle andere landen uiteraard ook, een groot aanbod van interessante sites die ook relevante bezoekers naar jouw webshop kunnen genereren. Een voorbeeld daarvan zijn prijsvergelijkers als Kieskeurig, Beslist en Vergelijk.nl in Nederland en Billiger, Guenstiger en Amazon in Duitsland. Afhankelijk van de doelgroep zijn hier veel mogelijkheden in te vinden. Wij adviseren elke webshopeigenaar op basis van een diepgaand onderzoek te bepalen welke verkeerskanalen het meest interessant zijn om de focus op te leggen.

Als een webshop eenmaal draait, is het van belang de bestaande klanten vast te houden en de mensen die in het koopproces zijn uitgevallen, alsnog klant te laten worden. Deze vorm van webshop marketing heet retentiemarketing. Hiervoor zijn ook weer legio mogelijkheden waarin wij webshop eigenaren op weg helpen.

VOOR WIE WERKT EVOWORKS?

Wij zijn specialist in e-commerce en webshop marketing en een partner voor onze klanten. Wij denken proactief mee om jouw webshop naar de top te helpen en daar te houden. We richten ons dan ook op webshops die de ambitie hebben om een grote speler te worden en daar de organisatie ook op in willen richten.

Neem contact op

Evoworks Strategie 1

EVOWORKS DIENSTEN

Wij bieden een breed scala aan operationele diensten die je helpen het maximale uit jouw webshop te halen.

NIEUWSBRIEF

SAMEN DE MAXIMALE POTENTIE UIT JOUW WEBSHOP HALEN?