A/B Testen

Met A/B testen worden twee verschillende mogelijkheden/versies met elkaar vergeleken. In deᅠonline marketingᅠgaat het hierbij om verschillende versies van een website of webpagina. A/B testen worden dan met name ingezet om hetᅠconversiepercentageᅠvan de betreffende pagina te verhogen.

2 versies

Om een webpagina te optimaliseren kan door middel van A/B testen getest worden met 2 versies van een webpagina. Zo kunnen er bijvoorbeeld twee geheel verschillende productpaginaメs getest worden die voor twee verschillende groepen te zien zijn. Ook is het mogelijk om met kleine aanpassingen te testen, zoals een andere tekst of een andere kleur van een bestelknop. Voorwaarde is dat er voldoende bezoekers de website bezoeken zodat significante verschillen getoetst kunnen worden.

A/B testen in Google Analytics

Waar voorheen de Google Website Optimizer voor A/B testen gebruikt kon worden is het vanaf 2012 mogelijk om binnen Analytics met inhoud experimenten te testen. Dit doe je door een URL op te geven van de slecht presterende pagina die je wilt verbeteren. Vervolgens zul je verschillende varianten moeten ontwerpen met een verschillende URL en bepalen welk doelconversie je wilt verbeteren. Wanneer je voldoende gegevens hebt verzameld maakt Analytics inzichtelijk welke pagina het wint van de andere pagina op basis van conversiepercentage.

A/B testen voor diverse kanalen

Naast websites kunnen A/B testen ook bij andere kanalen ingezet worden ten behoeve vanᅠconversie optimalisatie. Bijvoorbeeld bij advertenties, binnen de direct marketing en in nieuwsbrieven. In een nieuwsbrief kan bijvoorbeeld getest worden met verschillende designs of het wel of niet opnemen van bepaalde elementen. Net als bij A/B testen voor websites is het aan te bevelen voor ogen te hebben wat je met elkaar wilt vergelijken. Indien je veel aspecten tussen beide versies aanpast is het moeilijk te controleren welke aspecten tot een hoger conversiepercentage hebben geleidt. Banner_3
job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl