Advertentieroulatie

Het testen en optimaliseren van advertenties vormt een belangrijk onderdeel in het optimaliseren van Google AdWords campagnes. Advertentieroulatie is een instelling die bepaalt welke advertenties van een advertentiegroep moeten worden weergegeven door aan te geven hoe je advertenties worden weergegeven. Dit kun je instellen bij de geavanceerde instellingen van een campagne

4 mogelijkheden

AdWords biedt vier advertentieroulatie mogelijkheden.

  • Optimaliseren voor klikken – Dit is de standaardinstelling. Bij deze optie zal AdWords op basis van het verwachte aantal klikken voorrang geven aan bepaalde advertenties. Dit gebeurt op basis van klikfrequenties uit het verleden waarbij advertenties waarvan wordt verwacht dat ze meer klikken opleveren vaker vertoond.

  • Optimaliseren voor conversies – Bij deze optie zal AdWords advertenties waarvan het verwacht dat deze meer conversies oplevert voorrang geven. Ook dit gebeurt op basis van historische gegevens.

  • Gelijkmatig rouleren – advertenties worden gelijkmatig weergegeven, ongeacht de prestaties. Na 90 dagen begint de advertentieroulatie automatisch met één van de twee bovenstaande opties. Wanneer de conversion optimizer wordt gebruikt zullen de advertenties weergegeven worden op basis van optimalisatie voor conversies, anders voor klikken.

  • Rouleren voor onbepaalde tijd – Op dezelfde wijze als gelijkmatig rouleren maar dan voor onbepaalde tijd.

Beste instelling advertentieroulatie

Advertentieroulatie biedt je de mogelijkheid om verschillende varianten van je advertenties tegen elkaar te testen om te zien welke het beste werkt. Wanneer je zelf wilt testen welke advertenties het beste werken kun je advertenties het beste laten rouleren. Wil je dit overlaten aan Google AdWords dan is één van de eerste twee opties de beste keuze.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl