Adwords Dimensies

Het tabblad dimensies is een interessante rapportfunctie binnen Google AdWords. Hiermee kunnen resultaten weergegeven worden voor een divers aantal dimensies.

Diverse AdWords dimensies

Veelgebruikte Adwords dimensies zijn tijd, bestemmings-url, geografische targeting en zoektermen. Tijd Met de dimensie tijd kan bekeken worden op welke uren en dagen van de week het meest geklikt wordt op advertenties en wanneer het hoogste conversiepercentage is behaald. Deze statistieken kun je vervolgens gebruiken om in de advertentieplanning in te stellen op welke data en tijdstippen je advertenties weer worden gegeven. Daarnaast kun je overwegen om de CPC te verhogen van zoekwoorden op tijdstippen waarop een hoog conversiepercentage wordt behaald. Bestemmings-url Statistieken voor een bestemmings-url kunnen aangeven welke landingspagina het meest effectief is en of een bestemmingspagina eventueel aangepast moet worden. Wanneer bijvoorbeeld een productpagina beter converteert dan een categoriepagina kun je deze in het vervolg vaker in gaan stellen als bestemmingspagina.

Geografisch Een andere mogelijkheid van de AdWords dimensies is de mogelijkheid om statistieken naar geografische targeting in te zien. Deze statistieken kunnen je vervolgens gebruiken om in de locatie-instellingen bepaalde gebieden wel of niet te targeten. Ook kun je het bod verhogen voor gebieden die goed converteren. Zoekwoorden De juiste zoekwoorden kiezen voor een campagne is vanzelfsprekend van groot belang. In AdWords dimensies kun je zien welke zoekwoorden het meeste opleveren. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om de CPC van een zoekwoord te verhogen of te verlagen of om zoekwoorden eventueel uit te zetten. Labels Tot slot kunnen gelabelde zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen en campagnes met elkaar vergeleken worden.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl