Affiliate Netwerk

Een Affiliate netwerk is de basis voor het inzetten van affiliate marketing. Het affiliate netwerk is een bedrijf en kan gezien worden als de spil in het web van adverteerders en publishers met als doel het bij elkaar brengen van deze adverteerders en publishers . Publishers kunnen zich doorgaans gratis aansluiten bij een affiliate netwerk om hun platform ter beschikking te stellen voor adverteerders, met als doel het genereren van inkomsten met dit platform. Er zijn doorgaans tienduizenden publishers aangesloten bij een affiliate netwerk. De netwerken proberen zich vaak te onderscheiden door zich op een specifieke branche of segment van een branche te richten.

Verdienmodel Affiliate netwerk

Het verdienmodel van een affiliate netwerk is normaliter gebaseerd op een commissie. De commissie is vaak gebaseerd op de commissie die een adverteerder moet betalen aan een publisher.  De commissie die aan een netwerk wordt betaald, wordt ook wel de netwerkcommissie genoemd. Naast deze netwerkcommissie worden door de meeste netwerken opstartkosten voor de adverteerder berekend. De opstartkosten liggen bij de grotere netwerken tussen €400,- en €800,-. Naast de netwerkcommissie en opstartkosten vraagt een affiliate netwerk meestal een maandelijkse vergoeding voor het onderhouden van de lopende campagnes. Wat opvalt aan het affiliate systeem, is dat alle kosten door de adverteerder worden betaald. Enkele bekende affiliate netwerken die actief zijn in Nederland:

  • Zanox
  • TradeTracker
  • Daisycon
  • TradeDoubler

Meer informatie over het inzetten van Affiliate marketing? Neem contact met ons op! 

Beter rendement?

Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op Evoworks.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je in ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.