Canonical URL

Een canonical URL is de URL die de voorkeur geniet van een reeks pagina’s met vergelijkbare inhoud. Een veel voorkomend probleem op websites is dat 2 of meerdere pagina’s vrijwel identieke inhoud bevatten waardoor ze gezien worden als duplicate content. In dat geval is het aan te raden de html tag rel=”canonical” toe te voegen aan de pagina die niet de voorkeur geniet om daarmee aan te geven welke pagina gelijk is aan de betreffende pagina maar de voorkeur geniet.

Voorbeeld canonical url

Stel je hebt een webshop met tassen en je verkoopt eenzelfde tas in verschillende kleuren. Gezien de pagina’s vrijwel identiek zijn kunnen ze gezien worden als duplicate content. Het is dan aan te bevelen de meest populaire pagina (de canonical url) als canonieke versie aan te wijzen door middel van de canonical tag op de pagina’s van alle andere beschikbare kleuren. De kans is dan groter dat je met de productpagina hoog gaat ranken in de zoekresultaten.

Rel=”canonical”

Om een canonieke pagina aan te wijzen dien je de rel=”canonical” tag toe te voegen aan het <head> gedeelte op de niet-canonieke pagina’s, naar de betreffende canonieke pagina. In het voorbeeld hierboven zou je het volgende moeten plaatsen op alle niet-canonieke pagina’s: <link rel=”canonical” href=”http://www.voorbeeld.nl/naamva... Google uiteraard rekening houdt met de canonical tag wordt het gezien als een suggestie in plaats van een instructie. Het is dus geen zekerheid dat de overige pagina’s niet geïndexeerd worden.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl