Captcha

Een captcha is een reactietest die wordt gebruikt om te bepalen of er sprake is van een menselijke gebruiker. Captcha is de afkorting voor 'Completely Automatic Public Turingtest to tell Computers and Humans Apart'. Het voorkomt dat spammers een automatisch bericht achterlaten.

Voorbeelden van Captcha

Captcha's kom je veelal tegen bij contactaanvragen, inschrijvingen of overige conversiepunten op websites. Een veelvoorkomend type vraagt de bezoeker om een combinatie van vervormde letters of cijfers in te toetsen. De captcha bemoeilijkt automatische herkenning van computers. Een captcha hoeft niet per se een combinatie van letters en cijfers te zijn, het is ook mogelijk dat je een combinatie van afbeeldingen moet aanklikken of een rekensom moet beantwoorden. Alles is te bedenken voor een zolang het maar niet door kunstmatige intelligentie gekraakt kan worden. De meest recente incarnatie is de reCAPTCHA, waar de vaak onleesbare cijfer- en lettercombinaties of irritante afbeeldingentests zijn vervangen door een simpele checkbox met de begeleidende tekst 'ik ben geen robot'.

Audiocaptcha's

Er bestaan tevens audiocaptcha's, deze beschikken over spraakherkenning. Audiocaptcha's worden nagenoeg niet gebruikt, maar zijn vooral erg bruikbaar bij blinde en slechtziende gebruikers. Doordat de captcha's zo zijn geprogrammeerd dat ze moeilijk te lezen zijn door computers zijn ze niet machinaal leesbaar. Hulpprogramma's zoals schermlezers kunnen de captcha niet interpreteren waardoor toegang tot diensten met een captcha voor hen volledig wordt belemmerd. Geen tijd voor online marketing? Neem dan contact met ons op!

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl