CPC (Cost Per Click)

CPC is een Engelse afkorting voor cost per click. Met dit afrekenmodel voor online adverteren betaalt de adverteerder een bepaald bedrag wanneer er op zijn advertentie wordt geklikt. Dit bedrag betaalt hij aan de bron die zijn advertentie vertoont. Dit kan Google zijn, maar ook bijvoorbeeld een affiliate.

CPC in AdWords

Het afrekenmodel van Google AdWords is op basis van CPC. Met het maximum CPC-bod bepaal je in AdWords het hoogste bedrag dat je wilt betalen voor een klik op één van je advertenties. Nadat iemand op je advertentie heeft geklikt kun je in AdWords onder het gemiddelde CPC zien wat je daadwerkelijk hebt betaald voor een klik. De maximum CPC’s kun je zelf instellen via handmatig bieden of je kunt Google laten kiezen op basis van je budget. In dat laatste geval zul je automatische bieden in moeten schakelen. Het is belangrijk goed na te denken over het maximum bod omdat dit direct invloed heeft op de gemiddelde positie van je advertentie (hoe meer je biedt, hoe hoger je advertentie zal worden weergegeven) en daarmee ook op de CTR en kosten.

CPC in affiliate marketing

Niet alleen in Google AdWords kom je het afrekenmodel CPC tegen. Dit afrekenmodel wordt namelijk ook veel gebruikt in andere bronnen als Google AdSense en affiliate marketing. Hoewel CPS het meest gebruikte afrekenmodel is binnen affiliate marketing is CPC ook een optie. Het is altijd belangrijk om het aantal klikken te monitoren om klikfraude, waarbij handmatig buitensporig veel geklikt wordt op een advertentie, te voorkomen.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl