Domein autoriteit

Domein autoriteit is een zogenaamde 'third party metric' die door verschillende SEO software wordt gebruikt om de mate van vertrouwen die Google in jouw website heeft aan te geven. Dit geeft een goed idee van de mogelijke prestaties van een website in de zoekmachines. Bij het vergelijken met concurrerende websites kan dit als een indicator worden gebruikt. Deze autoriteit komt tot stand door een combinatie van linkende domeinen, totaal aantal links en vele andere factoren.

Opbouw domein autoriteit

Omdat een website in het begin nog weinig links heeft en nog geen geschiedenis heeft opgebouwd ligt de domein autoriteit nog laag, maar die stijgt vanzelf naarmate er meer links worden geplaatst naar de website en er vaker op de merknaam gezocht gaat worden. De score is gebaseerd op een 100 punten logaritmische schaal. Dit wil zeggen dat het makkelijker is te stijgen van een domein autoriteit van 10 naar 20 dan van 40 naar 50.

Verhogen domein autoriteit

Om de domein autoriteit zelf te stimuleren kun je links aanvragen bij betrouwbare websites en mogelijk als gast posten bij blogs met een link naar je website eronder. Koop vooral geen links in en plaats bij voorkeur geen links op pagina's die wel met betaalde links werken. Het belangrijkste is dat je een evenwichtig linkprofiel opbouwt met een natuurlijke diversiteit aan linkende domeinen.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl