Duplicate content

Duplicate content, ofwel dubbele content, houdt in dat 2 of meer pagina’s erg veel op elkaar lijken of aan elkaar gelijk zijn. Door elke pagina van unieke content te voorzien kan duplicate content voorkomen worden. Dit is wenselijk omdat zoekmachines slechts aan één pagina waarde toekennen en andere pagina’s als overbodig zien. Dit wordt dan ook gezien als vervuiling van de zoekresultaten, waardoor het voor kan komen dat je lager zult ranken in de zoekresultaten

Ontstaan van duplicate content

Door verschillende redenen kan duplicate content ontstaan. Enerzijds kan het komen doordat je op je eigen website identieke pagina’s hebt. Duplicate content ontstaat wellicht doordat pagina’s via meerdere URLs bereikbaar zijn, door bijvoorbeeld identieke productbeschrijvingen of door filterpagina’s die vrijwel gelijik zijn aan elkaar. Anderzijds kan duplicate content ontstaan wanneer je zelf of anderen content hebt gekopieerd van andere bronnen. Bijvoorbeeld doordat teksten direct zijn overgenomen van een andere website.

Achterhalen van duplicate content

Om te achterhalen of er sprake is van duplicate content op je website kun je bijvoorbeeld MOZ gebruiken. Deze tool geeft precies aan welke pagina’s identieke inhoud vertonen. Met Copyscape kun je voor een pagina van je website bekijken of er identieke pagina’s aan die van jou bestaan.

Oplossen van duplicate content

Wanneer er sprake is van duplicate content binnen je eigen pagina kun je dit oplossen door voor elke pagina unieke content te schrijven. Is het probleem ontstaan door filterpagina’s of door meerdere URLs met dezelfde inhoudt dan kun je ervoor kiezen om pagina’s uit te sluiten in de robots.txt of door een canonical tag toe te voegen aan de pagina. Door de tag toe te voegen in de <head> van de pagina geef je aan dat de pagina niet het origineel is en welke pagina dit dan wel is. Wanneer duplicate content is ontstaan doordat je content hebt gekopieerd van andere websites dan is de oplossing simpel: verwijder of pas de inhoud aan en zorg ervoor dat je in de toekomst geen teksten kopieert van anderen. Het kan natuurlijk ook dat anderen content van jou kopiëren. Benader in dit geval de webmaster en probeer ervoor te zorgen dat de content van die website verwijderd wordt.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl