Dynamische zoekadvertentie

Dynamische zoekadvertenties zijn automatisch weergegeven advertenties door Google. Over het algemeen worden zoekadvertenties weergegeven op basis van zoekwoorden; dat geldt niet voor een dynamische zoekadvertentie. Google genereert door middel van de organische zoekindex advertenties op basis van de inhoud van een website in plaats van op zoekwoorden.

Genereren van een dynamische zoekadvertentie

Wanneer een gebruiker van Google een zoekterm invoert creëert Google een advertentie voor je met de zoekterm als koptekst. Het overige gedeelte van de advertentie wordt gegenereerd op basis van de inhoud van de pagina die het meeste aansluit bij het zoekwoord. Je betaalt net als bij normale advertenties een bieding op basis van een maximale CPC. Wanneer de ingevoerde zoekterm al in een advertentiegroep staat die je zelf hebt aangemaakt zal de dynamische advertentie niet worden weergegeven. Is dit niet het geval dat creëert Google de advertentie voor je. Het voordeel hiervan is dat er voor zoekwoorden waar je zelf mogelijk niet aan gedacht hebt toch advertenties worden weergegeven. Vanzelfsprekend heb je hierdoor wel minder controle over de inhoud van de advertenties.

Invloed

Wanneer je dynamische zoekadvertenties inzet wil dit niet zeggen dat je helemaal niets meer in de hand hebt. Je kunt namelijk aangeven welke gedeeltes van je website Google moet gebruiken voor dynamische zoekadvertenties. Dit kunnen specifieke categorieën zijn maar ook pagina’s die bepaalde woorden bevatten. Dynamische zoekadvertenties zijn vooral geschikt voor bedrijven die veel verschillende producten of diensten aanbieden of een sterk veranderend aanbod hebben. De voordelen van dynamische advertenties liggen voornamelijk in tijdsbesparing, Een nadeel is dat je minder controle hebt over de advertentie.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl