E-mail marketing

E-mail marketing is het promoten van je product/dienst/bedrijf via de mail. Het is een vorm van direct marketing omdat je de e-mail gericht kan versturen aan desbetreffende bedrijven en/of consumenten. Bij e-mail marketing worden e-mails gebruikt om de desbetreffende doelgroep een e-mail te sturen met daarin een commerciƫle of fondsenwervende boodschap. E-mail marketing staat bij de digitale marketing bekend als een van de oudste en bekendste vorm van online marketing. Hedendaags wordt e-mail marketing nog altijd als een van de belangrijkste marketingkanalen gezien. Een e-mail die verstuurd wordt naar een bedrijf en/of consument valt onder e-mail marketing wanneer het verwijst naar de volgende drie punten:

 • De e-mail als doel heeft om de relatie te verbeteren en herhaal aankopen te vergroten.
 • De e-mail als doel heeft om nieuwe klanten te werven of om oude klanten te overtuigen om onmiddellijk iets aan te schaffen.
 • De e-mail bevat reclame van andere bedrijven die geen betrekking hebben op de informatie van de e-mail door het verstuurde bedrijf aan de klant.

Voordelen Een aantal voordelen van e-mail marketing zijn:

 • Goedkoop. Je hoeft geen kosten te betalen bij het versturen van een e-mail.
 • Snel. De e-mail is binnen een aantal seconden bij het desbetreffende bedrijf en/of persoon. Er is geen tijdsmarge aan verbonden in tegenstelling tot een per brief verzonden advertentie.
 • Doelgericht. Je bereikt gemakkelijk de goede doelgroep die je wilt bereiken met je bedrijf en/of product. Door middel van segmentatie kun je je doelgroep segmenteren en doelgericht een e-mail versturen.
 • Traceerbaarheid. Je kunt gemakkelijk zien wat de afloop van je e-mail is, of die geopend is of geweigerd.

Nadelen Een aantal nadelen van e-mail marketing zijn:

  • Spam. Bedrijven kunnen ongewenste e-mails versturen waar je niet op zit te wachten.
  • Desinteresse. Door het vele gebruik van de e-mail door bedrijven, kunnen consumenten e-mails als onprettig gaan ervaren en verwijderen voordat het geopend is. Houdt rekening met het aantal verstuurde e-mails en de tijd waarin het verzonden is.

Geen tijd voor online marketing? Neem dan contact met ons op!

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl