Google penalty

Een Google penalty is een straf door Google. Wanneer je een overtreding begaat wordt er door Google een penalty uitgedeeld. Zo'n penalty heeft een negatieve invloed op de rankings van een website in de Google zoekmachine.

Hoe ontvang je een penalty?

Er zijn een tal van factoren die invloed hebben op de kans op het verkrijgen van een Google penalty. Onthoud altijd dat je teksten schrijft voor je bezoekers en niet voor de zoekmachine. Vermijd daarom Black Hat SEO. Let bij linkbuilding op dat je kwalitatief goede links gebruikt en vermijd links die op de zwarte lijst van Google staan. Wanneer je je daarnaast houdt aan de richtlijnen die in Google Search Console staan dan wordt de kans kleiner op het ontvangen van een penalty.

Google updates

Google blijft constant innoveren. Zo vinden regelmatig updates aan het algoritme plaats (de meesten tegenwoordig zelfs onaangekondigd) waardoor Google weer op net andere factoren jouw website gaat indexeren. Het kan hierdoor voorkomen dat bepaalde factoren zwaarder gaan wegen, waardoor je ineens een Google penalty ontvangt. Blijf daarom up-to-date omtrent de ontwikkelingen van Google.

Gevolgen Google penalty

Een Google penalty heeft negatieve impact op de rankings van een website in de Google zoekmachine. Hoe groot deze impact is is afhankelijk van de omvang van de overtreding die je bent begaan. Je kunt het beste zo snel mogelijk reageren op de penalty en aan de hand van Google Search Console alle fouten herstellen. Doe je dit correct dan zal bij de volgende indexatie weer een stijging in de rankings te zien moeten zijn.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl