Google Search Console / Google Webmaster Tools

Google Search Console, voorheen Google Webmaster Tools, is een gratis tool om de indexering van een website te evalueren. Je kunt dus met de tool nagaan of je zoekmachine optimalisatie technieken succesvol zijn geweest.

Prestatie in Google Search Console

Je hoeft je website niet aan te melden voor Search Console om je website op te laten nemen in de zoekresultaten van Google. Doe je dit wel dan krijg je inzicht in hoe Google je site ziet, zodat je op basis van deze informatie je website kunt evalueren en optimaliseren. Zo kun je met Google Search Console 404-fouten herstellen en sitemaps doorgeven. Daarnaast geeft Google aan of de structuur van de website duidelijk en gebruiksvriendelijk is en of jouw linkbuilding goed in elkaar steekt. Je krijgt dus inzicht in de informatie die Google heeft over je site.

Zoekwoord optimalisatie

Google Search Console geeft ook inzicht via welke zoekwoorden bezoekers op je website zijn gekomen. Dit omdat Google Analytics deze zoektermen niet meer kan weergeven wegens het 'not provided' probleem'. Je krijgt tevens inzicht op welke pagina's het meeste verkeer uit Google is gekomen. De tool is daardoor ook nog handig voor pagina optimalisatie.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl