Hyperlink

Een hyperlink wordt ook wel kortweg een link genoemd. In het Nederlands vertaald is het een verbinding of koppeling. De hyperlink is een term die op het internet wordt gebruikt in teksten om bezoekers door te sturen naar een andere webpagina of bestand. Zo'n activeerbaar element wordt ook wel een anker genoemd, deze wordt meestal in een stukje tekst gezet. Het gebruiken van hyperlinks in teksten op website wordt vaak aangeraden voor SEO marketing. Hieronder enkele tips voor het gebruiken van hyperlinks in teksten, met als doel het verbeteren van de vindbaarheid in Google.

Tips voor het gebruiken van hyperlinks

  1. Positie Zorg dat de positie van de hyperlink goed is. Bezoekers willen eerst weten waar de tekst over gaat en willen daarna pas klikken op de desbetreffende link. Vandaar moet eerst het onderwerp goed worden beschreven voordat er een hyperlink in de tekst wordt geplaatst.
  2. Laat een hyperlink niet te vaak terugkomen Het wordt aangeraden om per alinea niet meer dan twee hyperlinks te plaatsen. Als een pagina te veel uitgaande links heeft, kan de pagina als ´lek´ worden beschouwd en zal de pagina waarde verliezen in Google. Zoals in tip 1 is aangegeven, is het raadzaam om de hyperlink achterin de alinea te plaatsen.
  3. Zorg voor de juiste naam Zorg dat de naam van je hyperlink relevant is voor de pagina waar je hem naartoe stuurt. Als je een hyperlink wil gebruiken onder online marketing, zorg dan ook dat de hyperlink de bezoeker naar een pagina stuurt met informatie over online marketing.
  4. Ben duidelijk dat de hyperlink ´klikbaar´ is Door duidelijk te maken dat men op een link kan klikken, zal er vaker op een hyperlink worden geklikt. Tegenwoordig is het voor bijna iedere internetgebruiker duidelijk dat onder blauwe onderstreepte tekst zich een hyperlink verschuilt. Soms wordt de kleur blauw vervangen door de kleur van de huisstijl van het bedrijf.

Wilt u online marketing uitbesteden? Neem dan gerust contact met ons op

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl