Landingspagina

Een landingspagina is een pagina waar bezoekers op terechtkomen na het aanklikken van een advertentie of een externe link. Een landingspagina onderscheid zich van een bestemmingspagina omdat een landingspagina specifiek voor een bepaald doel is ontworpen, terwijl een bestemmingspagina een bestaande pagina zoals een menu is.

Doel landingspagina

Een landingspagina is meestal ingericht met de bedoeling dat er een bepaald doel, zoals een verkoop of een contactaanvraag, uit voort komt. Er wordt daarom vaak gewerkt met een call to action en verschillende elementen die de call to action ondersteunen. Om te bepalen welke elementen op een landingspagina het beste resultaat geven kan er gebruik worden gemaakt van een A/B-test. Hierbij worden de gebruikers in twee groepen verdeeld en krijgt groep A gedurende een bepaalde periode een andere versie van de pagina te zien als groep B.

Aanmaken

In Magento kan een landingspagina worden gecreƫerd door een aparte pagina aan te maken en deze met content te vullen. Zo kunnen er producten op deze pagina getoond worden zodat de bezoeker direct wordt getriggerd een bepaald product aan te schaffen. Een goede landingspagina is een pagina met een duidelijk doel en opvallende call-to-action in een stijl die aansluit bij de rest van website.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl