Nofollow tag

Een nofollow tag is een waarde die kan worden toegevoegd aan het rel attribuut van een HTML a element om robots van zoekmachines te instrueren dat deze hyperlink geen invloed mag hebben op de ranking van de doelpagina.

Ontstaan Nofollow tag

In 2005 hebben Matt Cutts van Google en Jason Shellen van Blogger de nofollow tag voorgesteld, omdat op blogs veelvuldig commentaar werd geleverd met een link, puur en alleen om een link naar een website te verkrijgen. Door vaak te reageren met een link op een blogitem zou iemand met gemak onterecht veel waardevolle links kunnen krijgen naar zijn pagina. Met een nofollow tag wordt deze situatie verholpen.

Plaatsen Nofollow tag

Om gebruik te maken van de nofollow tag dient de tag in HTML geplaatst te worden na de link en voor de anchor tekst. Een voorbeeld: <a href=”https://www.evoworks.nl/” rel=”nofollow”>anchor tekst</a>

Waarom plaatsen?

Wanneer je liever hebt dat de website waar je naar linkt geen linkwaarde ontvangt kun je er een nofollow tag aan toevoegen. Een andere reden kan zijn dat je liever niet wilt dat Google de link ziet. Dit is bijvoorbeeld aan te bevelen wanneer je linkt naar een site met als doel daar geld mee te verdienen (bijvoorbeeld wanneer je linkt ten behoeve van affiliate marketing). Schrijf je blogartikelen of geef je de gebruiker de mogelijkheid om reacties te geven op je webpagina, dan is het ook verstandig aan reacties een no follow tag aan toe te voegen om zo spam te voorkomen. Diverse software als Wordpress doet dit hedendaags al automatisch. Hoewel Google zelf aangeeft geen waarde te hechten aan links met een nofollow tag gaan veel SEO specialisten er vanuit dat links met een no-follow tag toch ook een zekere waarde hebben voor Google.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl