Oproepextensies

De oproepextensie is een mogelijkheid om een telefoonnummer op te nemen met de knop 'bellen' in een bestaande tekstadvertentie. Hiermee kan het telefonisch verkeer naar een bedrijf sterk verhoogd worden.

Effectieve toevoeging

Voor lokale bedrijven, maar ook voor B2B bedrijven kunnen oproepextensies een effectieve toevoeging zijn om de ROI van Google AdWords advertenties te verbeteren. Betaalnummers, buitenlandse nummers en naamnummers zijn niet toegestaan en het toevoegen van een telefoonnummer is ook alleen toegestaan met de oproepextensie. De kosten voor een klik op het telefoonnummer zijn gelijk aan de kosten voor een andere klik op de advertentie. Met de invoering van de Google Enhanced Campaigns is het mogelijk geworden om oproepextensies efficiƫnter in te zetten. Zo kun je een oproepextensie toevoegen op advertentiegroep niveau en is er de mogelijkheid om een specifiek telefoonnummer toe te voegen voor mobielen apparaten. Ook kun je instellen wanneer de oproepextensie wordt weergegeven. Heb je een klantenservice of winkel die maar tot een bepaald tijdstip bereikbaar is dan is het aan te bevelen te plannen dat de extensie niet wordt weergegeven na dit tijdstip.

Resultaat meten

Waar het voorheen lastig was om het resultaat van oproepextensies te meten is het nu (alleen nog in Duitsland, de VS en het VK) mogelijk oproepconversies te meten door het toevoegen van een doorschakelnummer van Google. Hiermee kun je in Google AdWords een conversie toekennen aan een telefoongesprek.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl