Pagina autoriteit

Pagina autoriteit is een zogenaamde third-party metric, waarmee de autoriteit van een bepaalde pagina op een website wordt uitgedrukt in een cijfer tussen de 1 en de 100. Het is vergelijkbaar met domein autoriteit, maar in plaats van een heel domein of subdomein wordt slechts een score gegeven aan één pagina op de website. De autoriteit van een pagina geeft een belangrijke indicatie van hoe hoog de pagina zou kunnen scoren in de zoekresultaten van zoekmachines.

Score pagina autoriteit

Een subpagina kan in theorie meer waarde krijgen dan een homepagina. Als er bijvoorbeeld vaak naar een interessant blogartikel op de website wordt gelinked kan de pagina waar dit artikel staat een hogere pagina autoriteit behalen dan de homepagina. In de praktijk krijgt de homepagina van een website bijna altijd de meeste links binnen en zal deze dus ook de hoogste pagina autoriteit hebben.De score is gebaseerd op een 100 punten logaritmische schaal. Dit wil zeggen dat het makkelijker is te stijgen van een domein autoriteit van 10 naar 20 dan van 40 naar 50.

Verhogen van de pagina autoriteit

De autoriteit van een pagina is niet eenvoudig om te laten stijgen omdat het opgebouwd is uit een groot aantal factoren. De pagina zal in zijn geheel goed geoptimaliseerd moeten zijn voor zoekmachines. Je zou de pagina autoriteit kunnen stimuleren door links aan te vragen naar de specifieke pagina (deeplinking genoemd) bij betrouwbare websites. Ook kun je met behulp van interne links verwijzen naar de pagina, hierdoor kan de autoriteit stijgen. Betaal niet voor links, dit kan negatieve gevolgen hebben voor de autoriteit van de pagina en de website.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl